Logo-Glas

Prehrambeni paketi za 20 teslićkih porodica

12. Januara 2015.

hrana tjesteninaTESLIĆ – Tokom proteklog vikeda Humanitarna organizacija “Pomoć djeci Sarajeva” podijelila je prehrambene pakete pomoći socijalno ugroženim stanovnicima u Tesliću i tako im olakšala predstojeće januarske dane.

Oko 20 socijalno ugroženih porodica s područja teslićke opštine dobile su pakete pomoći sa osnovnim životnim namirnicama. S obzirom da je riječ o višečlanim porodicama u kojim članovi porodice uglavnom nisu zaposleni tvrde da će im pomoć mnogo značiti i olakšati predstojeće dane.

Podjelu prehrambenih paketa pomoći za teslićke porodice organizovala je Humanitarna organizacija “Pomoć djeci Sarajeva” sa sjedištem u Kopenhagenu.

S obzirom da organizacija djeluje po principu “iz ruke u ruku” preko koordinatora u Tesliću dostavili su pomoć do onih kojima je najpotrebnija.

Humanitarna organizacija “Pomoć djeci Sarajeva” djeluje na području cijele BiH. Nakon poplava koje su pogodile ovo područje u toku prošle godine u više navrata dostavljali su prehrambene pakete pomoći u poplavljena područja. U planu je, kako kažu, da i u 2015. godini pomažu socijalno ugroženim stanovnicima kako u Tesliću, tako i u ostalim gvradovima Bosne i Hercegovine.

(IZVOR: SrpskaCafe)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA