Logo-Glas

Prekinuta sjednica SO Šamac na inicijativu SNSD-a

3. Novembra 2017.

2ŠAMAC – Sjednica Skupštine opštine Šamac koja je bila zakazana za danas je na samom početku prekinuta i zakazana za nedjelju u 9 časova.

Predsjednica Skupštine Nikolina Škrbić istakla je za medije da je sjednica prekinuta zbog toga što je odbornik SNSD Vedran Đurđević smatrao da odbornici nisu na vrijeme dobili materijal i da je povrijeđen Poslovnik o radu.

– Ja kao predsjednik Skupštine želim da kažem da Poslovnik o radu SO nije povrijeđen i da su svi odbornici, računajući sa današnjim danom na vrijeme dobili materijal, najmanje sedam dana prije održavanja sjednice skupštine. Međutim odbornici su smatrali da ako već ima primjedba jednog od odbornika da se uvaži – kaže Škrbićeva.

Ona je dodala da su odbornici, obzirom da dobijaju mjesečnu odborničku naknadu dužni da prisustvuju i danom vikenda, ako je potrebno, zbog važnosti materijala, tako da to nije problem da u nedjelju u 9 časova održe sjednicu kada su i zakazali.

Načelnik opštine Đorđe Milićević istakao je da su prije osam dana održali kolegijum Skupštine zajedno sa svim političkim subjektima gdje je prisustvovao i šef kluba odbornika SNSD gdje su se svi zajedno usaglasili da se sjednica održi danas.

– Ne vidim nikakvu pravnu prepreku za održavanje današnje skupštine, pogotovo kada na dnevnom redu imamo tačke na koje naši poljoprivrednici čekaju dvije godine, a to je podjela poljoprivrednog zemljišta.
– Ne mogu drugačije da tumačim ovo nego kao isključivu borbu za unutar stranačke pozicije unutar SNSD pred njihove predstojeće unutarstranačke izbore. Opet građani Šamca moraju da trpe određene političke igre unutar SNSD – kaže Milićević dodajući da je prije osam dana zajedno sa njima precizno utvrđen datum i vrijeme održavanja sjednice Sklupštine.

Odbornik SNSD Vedran Đurđević kaže da Skupština ima predsjednika, potpredsjednika, stručnu službu koja krši Poslovnik o radu, a da pri tome ne vodi računa o rokovima koji mogu imati uticaj o sticanju određenih prava pojedinih lica.

– Na današnjoj sjednici smo imali rješavanje pojedinih kadrovskih pitanja odnosno imenovanje vršioci dužosti direktora Doma zdravlja, jer je rješenje kojim je imenovan direktor Doma zdravlja poništeno od strane nadležnog suda i odluke o dodjeljivanju zemljišta u koncesiju – kaže Đurđević.

On kaže da neće biti razloga za poništavanje rješenja koji bi danas SO donijela u upravnom sporu, jer je sjednica prekinuta.

Đurđević kaže da je iznenađen da se sjednica iako je prekinuta, zakazuje za dan vikenda u nedjelju u 9 časova kada ljudi nakon šest dana planiraju svoje obaveze.
(Svetlana Pavlović/GlasRegije)

Komentari

One Response to Prekinuta sjednica SO Šamac na inicijativu SNSD-a

  • Nadam se da će sad g.Đurđević imati dovoljno vremena da prouči skupštinski materijal. Kakva posvećenost narodnog tribuna rješavanju opštinskih problema! Ali zanimljivo, ne radi mu se u nedjelju jer ima važnije obaveze. I uz sve ovo, jadikovka za prohujalom SNSD demokratijom. Baš se naježim kad je se sjetim…

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA