Logo-Glas

Preraspodjelom sačuvati radnike

7. Februara 2015.

Opština DobojDOBOJ – Gradonačelnik Doboja Obren Petrović potvrdio je da su u toku aktivnosti na smanjenju oko 30 odsto od ukupnog broja zaposlenih u lokalnoj upravi, kao i u institucijama i ustanovama čiji je osnivač grad, zbog finansijske neodrživosti.

– Trenutno se utvrđuje gdje ima viška, odnosno manjka radnika. Nastojaćemo da preraspodjelom sačuvamo radnike, ali biće i onih koji će ostati bez posla – najavio je Petrović.

Petrović je rekao novinarima da je riječ o provođenju Akcionog plana grada Doboja za otklanjanje nedostataka utvrđenih na osnovu revizije učinka “Zapošljavanje u javnoj upravi”, koju je izradila Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske za period od 2011. do 2013. godine.

– U proteklom periodu primali su se radnici po osnovu raznih sistematizacija – rekao je Petrović i dodao da je ocijenjeno da se njihov broj finansijski ne može podnijeti.

Akcioni plan predviđa i provjeru stepena provođenja programskih mjera koju realizuje gradska Služba za internu reviziju u roku od šest mjeseci od njegovog usvajanja.

U Akcionom planu navodi se da u izvještaju Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske nije bilo direktno upućenih preporuka jedinicima lokalne samouprave.

Sačinjeni akcioni plan izveden je iz zaključaka i nalaza Glavne službe prezentovanih u izvještaju i odnosi se na četiri podoblasti – planiranje kadrova, realizacija kadrovskih planova i potreba, postupak zapošljavanja u javnoj upravi putem javne konkurencije te praćenje i analiza zapošljavanja.

Akcioni plan za otklanjanje nedostataka utvrđenih na osnovu revizije učinka “Zapošljavanje u javnoj upravi” usvojen je jednoglasno na sjednici Skupštine grada Doboj, 4. novembra prošle godine.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA