Logo-Glas

Pridružite se radionici izrade suvenira u Doboju (VIDEO)

13. Januara 2015.

suveniri DobojDOBOJ – Jevrejska opština u Doboju, u sklopu projekta “Muzičko edukativni centar”, kojeg finansira ambasada Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini, a sufinansira grad Doboj, organizuje desetodnevnu kreativnu radionicu za izradu suvenira.

Radionica je namijenjena mlađim uzrastima, učenicima osnovnih škola, ali i onim starijim, koji kroz eduakativno – kreativni rad mogu ispuniti svoje slobodno vrijeme u toku školskog raspusta.

U cilju podsticanja djece mlađeg uzrasta da promovišu svoj kreativni rad Jevrejski kulutrni centar “Bet Šalom” u Doboju organizovao je besplatnu kreativnu radionicu. Karton, salvete, folija, šarene boje samo su neki od elemenata koje će učesnici koristiti za izradu suvenira sa motvima grada. Ovaj desetodnevni projekat vodiće Lidija Čuljević Šremzer, koja kaže da će izrađeni suveniri biti prepoznatljivi po motivima dobojske Gradine, po kojoj je ovaj grad i prepoznatljiv.

– Primijenićemo dekupaž tehniku sa salvetama i rad sa alufoijom. Pravićemo od das i fimo mase razne medaljone sa motivima Doboja i pravićemo takođe nešto od nakita od perlica – kazala je Lidija Čuljević Šremzer.

Kreativna radionica organizovana je kao nastavak implementacije projekta “Muzičko edukativnog centra” koji finansira ambasada Kraljevine Norveške u BiH , a sufinansira grad Doboj kao i MInistarstvo prosvjete i kulture Srpke. Vrijednost projekta iznosi oko 40 hiljda maraka.

– Glavna ideja ovog projekta jeste ovdje u sklopu Jevrejskog kulturnog centra koji ima multifunkcionalne prostorije da osnujemo jedan muzički, resursni centar za talente – rekao je Dario Atijas, sekretar u Jervrejskoj opštini Doboj.

Najbolji suveniri koje učesnici naprave tokom ove radionice biće izloženi u novoosnovanoj suvenirnici u Jevrejskom kulturnom centru, u kojoj svoje radove mogu izložiti i proizvođači suvenira sa dobojske regije. Kreativci zainteresovani za ovu radionicu već od danas se mogu prijaviti na adresu Jevrejske kuće “Bet Šalom”.

(IZVOR: SrpskaCafe/ELTA TV)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA