Logo-Glas

Prijem za majke sa troje i više djece

21. Juna 2016.

Модрича - начелник - пријем
MODRIČA
– Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić organizovao je povodom Vidovdana – Dana opštine, prijem za 34 majke sa troje i više djece i uručio im novčani poklon od po 300 KM.

Na prijem, koji tradicionalno povodom 28. juna – Dana opštine, organizuje načelnik Modriče sa saradnicima, pozvane su majke koje imaju troje i više djece, od kojih je jedno ili više rođeno između dva Vidovdana.

Na prijemu je istaknuto da je 25 žena rodilo treće dijete, sedam majki su rodile četvrto, a po jedna peto i šesto dijete.

Ove porodice imaju ukupno 114 djece, istaknuto je na prijemu koji je održan danas u Srpskom kulturnom centru u Modriči.

Krekić je rekao da je lijepo biti u društvu majki i očeva koje imaju volju, ali i hrabrost da formiraju višečlane porodice.

– Heroine su majke, a očevi heroji koji su se, u vremenu koje je teško, odlučili na rađanje trećeg ili više djece – rekao je Krekić i naglasio da je za ovakvu odluku trebalo smjelosti, htijenja, snage i ljubavi.

On je naveo da opština brine i o porodicama koje iz zdravstvenih razloga ne mogu da ostvare roditeljstvo i napomenuo da se u opštinskom budžetu svake godine planiraju sredstva za vantjelesnu oplodnju.

Majke su naglasile da je teško odgajati više djece i da bi im najveću pomoć predstavljalo kada bi dobile posao.

– Teškoće i trud koji su potrebni da se djeca othrane i odgoje manji su od sreće koju ona donesu u porodicu – rekla je Sabaheta Ferhatović, majka petoro djece.

– Zapošljavanje mladih je najbolji podsticaj za natalitet – dodala je Slađana Kuzmanović, majka troje djece.

Модрича - забавни програмDjeca iz obdaništa “Naša Radost” i male mažoretkinje Modriče izveli su zabavni program za majke, očeve i njihovu djecu koja su nagrađena prigodnim poklonima.

Prema podacima Odjeljenja za privredu i društvene djelatnsoti Modriče, na prostoru ove opštine, između dva Vidovdana, rođeno je 177 djece.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

MODRIČANKA POMERA GRANICE: Biljana Jovanović sebe pronašla u bodibildi... // MODRIČA – Mnogi Modričani su potrošili mladost, a da nisu svoj talenat otkrili na vreme i pretočili ga u uspeh. Pored mnoštva sportova u ...
MODRIČA: Željki Cvijanović Povelja opštine // MODRIČA - Predsjedniku Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović dodijeljena je Povelja opštine Modriča za 2018. godinu, najviše priznanje...
Sjećanje na Stojana Tomića // STOJAN TOMIĆ – ČUPO (08.03.1991.- 19.06.2013) Danas se navršava pet godina od iznenadne smrti sina, brata, prijatelja, fudbalera, dobrog...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA