Logo-Glas

Prikupljeno 1.040 KM za liječenje Dijane Bijelić

12. Novembra 2014.

Dijana BN TVMODRIČA – Asocijacija srednjoškolaca u BiH, u saradnji sa Srednjoškolskim centrom “Jovan Cvijić” iz Modriče, organizovala je u ovom gradu humanitarno poetsko-muzičko veče, na kojem je prikupljeno 1.040 KM kao pomoć za nastavak liječenja Dijane Bijelić /29/, oboljele od karcinoma baze lobanje.

Dijana, majka petogodišnjeg Mitra i sedmogodišnje Ivane, nalazi se u Instanbulu sa suprugom Daliborom, gdje je od 18. oktobra podvrgnuta radioterapiji.

Sanja Nešić, Daliborova sestra, rekla je da je završena prva faza radioterapije.

– Nakon 15 zračenja uočeno je malo poboljšanje Dijaninog zdravlja, zbog čega je nastavljeno liječenje ovom terapijom koja će trajati do polovine decembra – rekla je Nešićeva.

Ona je naglasila da su sredstva za prvu fazu u ukupnom iznosu od 21.000 evra obezbijeđena, a da je potrebno još 40.000 evra koliko će koštati zračenje u drugoj fazi radioterapije.

Sanja kaže da ova sredstva porodica nema, zbog čega ponovo traži pomoć od pojedinaca i organizacija, te je u ime Dijane i porodice Bijelić zahvalila modričkim srednjoškolcima na humanitarnoj večeri, kojoj je prisustvovalo više od 200 građana Modriče.

Koordinator Asocijacije srednjoškolaca u BiH Valerija Blagojević ocijenila je uspješnim humanitarno veče pod nazivom “Budi drug i povedi dvoje – za Dijanu Bijelić”, te naglasila da su organizatori i učesnici u programu – modrički srednjoškolci, zadovoljni posjetom i prikupljenim sredstvima.

Asocijacija srednjoškolaca u BiH osnovana je u martu i aktivna je u 51 opštini.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA