Logo-Glas

Pripreme za početak školske godine u Brodu

26. Avgusta 2015.

Srn2015-8-26_1356379_0BROD – Načelnik opštine Brod Ilija Jovičić održao je danas sastanak sa direktorima škola u ovoj opštini o pripremama za početak nove školske godine, koju će pohađati novih 137 prvačića i 132 učenika koji su upisali neke od srednjoškolskih profila zanimanja.

U Srednjoškolskom centru “Nikola Tesla” za vrijeme ljetnih praznika završeno je krečenje svih učionica i školskog hola, a, zahvaljujući donaciji “Rafinerije nafte”, računarima i računarskom opremom opremljeni su kabinet engleskog jezika i novoformirani kabinet mašinstva za kompjutersko projektovanje.

Nakon pregovora sa Ambasadom Japana, u narednom periodu, očekuje se nabavka nove opreme za multimedijalne prezentacije pojedinih predavanja.

– Ove godine, imamo novoupisana 132 učenika, raspoređena u šest odjeljenja, od čega imamo novi formiran profil mašinski-tehničar za kompjutersko projektovanje, čime smatramo da ćemo, u skladu sa potrebama tržišta rada na području Broda, adekvatno osposobiti naše učenike – rekla je direktor Srednjoškolskog centra Dragica Ivanović.

U Osnovnoj školi “Sveti Sava” sanirane su pojedine prostorija, te uređeno školsko dvorište.

U ovu školu, sa ukupno 884 učenika, ove godine upisalo se i 113 prvačića, od kojih je dio raspoređen u područne škole.

Uprava Osnovne škole “Liješće”, kao centralna seoska škola sa tri područne škole, proteklih mjeseci rekonstruisala je objekat jedne od područnih škola, gdje su betonirani prilazi, te montirani oluci i saniran krov.

Radovi su izvršeni u saradnji sa opštinskom upravom.

– Osnovna škola Liješće, zajedno sa svojim produžnicama, može da se pohvali većim brojem upisanih prvačića u odnosu na prošlu godinu. Kao i do sada, spremni smo za uspješan početak školske godine – rekao je direktor škole Ivan Dimitrov.

Načelnik opštine Brod Ilija Jovičić rekao je da je zadovoljan saradnjom sa direktorima obrazovnih ustanova na području Broda i da će opštinska uprava nastojati da i nastavi sa dobrim tempom rada na pitanjima unapređenja i poboljašanja obrazovnog sistema.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA