Logo-Glas

Privrednici iz Singapura naručili pet mašina od firme “Višt”

21. Februara 2015.

vištDOBOJ – Privednici singapurske grupacije “Tehcink internacional” danas su posjetili preduzeće za proizvodnju vakuum presa “Višt” u Doboju čiji su proizvodi patentirani u Evropi i SAD.

Singapurska grupacija, čiji su privrednici i zamjenik gradonačelnika Doboja Dragan Vasilić posjetili dobojsku firmu, naručila je pet mašina koje se koriste za proizvodnju aluminijskih panela prilikom izrade fasada objekata.

Deril Teo, koji je predvodio delegaciju, rekao je novinarima da je probna mašina “Višta” za izradu aluminijskih ploča ocijenjena kvalitetnijom od kineskih i indijskih u građevinarstvu na tržištu Azije.

Vlasnik “Višta” Zvjezdan Višt pojašnjava da je to novi proizvod na svjetskom tržištu, ali da je kod nas još nepoznat.

On je istakao da je “Višt” dobio angažman indijske državne institucije za njihov svemirski istraživački program.

Zvjezdan Višt dobio je priznanje od Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije za inovaciju sa najboljim poslovnim uspjehom u Republici Srpskoj u proteklih deset godina.

On je podsjetio da je njegova firma prvo počela sa izradom presa namijenjenih su drvno-prerađivačku industriju nakon čega se proširivala na auto, te avioindustriju.

Prema njegovim riječima, vakuum prese se u 92 odsto slučajeva prodaju inostranim kupcima sa svih kontinenata, osim Australije i Afrike.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Dragan Vasilić rekao je da je “Višt” lijep primjer da privrednici Doboja mogu naći mjesto i na svjetskom tržištu.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA