Logo-Glas

Prodajna izložba rukotvorina na gradskom trgu u Tesliću (FOTO)

7. Marta 2016.

Теслић - изложба рукотворина "Tесли

TESLIĆ – Na gradskom trgu u Tesliću danas je, povodom 8. marta, otvorena izložba rukotvorina na kojoj učestvuju 32 izlagača iz ove i susjednih opština.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević rekao je novinarima da je riječ o manifestaciji koja se održava četvrtu godinu zaredom i za koju postoji interesovanje i građana i izlagača.

On je istakao zadovoljstvo što izloženi ručni radovi upotpunjuju i turističku ponudu Teslića.

Теслић - изложба рукотворина "TеслиDirektor Turističke organizacije Teslić Siniša Božić ističe da je cilj dvodnevne manifestacije, koja je prodajnog karaktera, da se predstavi i od zaborava sačuva stara kućna radinost.

On je rekao da će posjetioci moći da vide i kupe unikatne proizvode, između ostalog, ručno rađen nakit, torbe, igračke, odjevne predmete, ukrasne kutije, oslikano staklo, ručno izrađene sapune i kozmetiku, te cvijeće.

Na prodajnoj izložbi biće ponuđeni i prehrambeni proizvodi – domaći med, suvo voće, likeri i rakije.

Božić kaže da su danas prisutna 32 izlagača iz Teslića, Brčkog, Dervente, Prnjavora, Tešnja i drugih opština.

Теслић - изложба рукотворина "TеслиKata Frank, predsjednik Udruženja “Teslićke zlatne ruke” koje broji 35 članica, navodi da izrađuju tradicionalnu narodnu nošnju i rukotvorine sa motivima iz Teslića.

– Radimo volonterski. Imamo izložbeno-prodajni prostor sa radovima penzionerki ili domaćica koje ostvarenim prihodom dopunjuju kućni budžet – rekla je Frank.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA