Logo-Glas

Produžite trajanje baterije telefona uz ove aplikacije

30. Septembra 2015.

mobilniSve veći broj Android telefona dolazi s ugrađenim aplikacijama koje produžavaju trajanje baterije. Međutim, za ovaj problem postoje i neke druge aplikacije koje još bolje utiču na manju potrošnju baterije.

Greenify

Aplikacija Greenify produžava trajanje baterije tako što automatizuje proces hibernacije koji sprečava aplikacije da pokreću dodatne procese u pozadini.

Ovo nije ista stvar kao tzv. “task killer” aplikacije jer Greenify zapravo “uspavljuje” aplikacije koje previše troše bateriju i onda kada ne bi trebalo.

Korisnici sami odaberu aplikacije koje im nisu toliko bitne i onda ih Greenify sam isključi.

Battery Aid – Saver & Manager

Ova je aplikacija dizajnirana na način da radi s trenutnim postavkama vašeg telefona.

Battery Aid će automatski isključiti data povezanost, Wi-Fi i Bluetooth kada se ne koriste. Tu su i brze postavke za kontrolisanje osvetljenosti ekrana.

Juice Defender

Ova aplikacija poseduje gomilu opcija za poboljšavanje trajanja baterije. Postoji besplatna verzija, ali tu su još i Plus (1,99 dolara) i Ultimate verzija(4,99 dolara) koje dolaze s još većim mogućnostima.

Pomoću ove aplikacije moguće je podešavati internet, Wi-Fi, Bluetooth, a tu su i načini rada poput “aggressive” i “balanced” koji omogućavaju podešavanje sinhronizacije onda kada vi to želite, kao i biranje aplikacija koje mogu raditi u pozadini.

Go Battery Saver & Power Widget

Ovu je aplikaciju dizajnirao čuveni Go Dev Team. Jednim klikom moguće je promeniti različite načine rada, u zavisnosti od toga šta vam je potrebno (želite li igrati igrice, čitati ili pretraživati internet).

Go Battery Saver & Power Widget takođe prati i koje aplikacije najviše troše bateriju, a samo jednim klikom na taster “optimize” ova će aplikacija automatski očistiti sve nepotrebne zadatke koji se izvršavaju u pozadini vašeg telefona, što će produžiti trajanje baterije. Postoji besplatna verzija ove aplikacije, ali postoji i ona po ceni od 4,99 dolara koja dolazi s većim mogućnostima prilagođavanja.

(IZVOR: Nezavisne)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA