Logo-Glas

Promovisana zbirka “Šašave ljubavi”

1. Decembra 2014.

2ŠAMAC – Zbirka pjesama “Šašave ljubavi” Milene Drpe iz Modriče promovisana je u Šamcu, u organizaciji Književnog kluba “Savovanje”.

Drpa, koja je porijeklom iz Slatine kod Šamca, poklonila je oko 100 knjiga šamačkoj Narodnoj biblioteci, koja je pretrpjela veliku štetu u poplavama.

Predsjednik Književnog kluba “Savovanje” Ilija Pavlović rekao je na promociji u hotelu “Plaža” da, uprkos nesreći koja je zadesila Šamac u maju zbog poplava, ovaj klub u kontinuitetu održava književne večeri i ispunjava svoj program.

– Večeras nije klasično književno veče niti promocija, nego je scenskim prikazom prezentovana knjiga posvećena najmlađima – naveo je Pavlović.

U kolažnom programu učestvovali su recitatori Kulturno-umjetničkog društva “Modriča”, te mali hor Muzičke škole iz Modriče čiji članovi su pjevali tri pjesme autorke koje je komponovala njihova profesorica.

Recenzent knjige profesor Gligor Muminović istakao je da je Milena Drpa došla u Šamac da vrati dugove Šamčanima, s obzirom da potiče iz ovog mjesta.

– Ljudi kažu da čovjek cijelog života jedino duguje zavičaju i učitelju. Milena je došla da dugove vrati Šamčanima. Ona piše i poeziju i prozu, a ono što je najviše čini pjesnikom je dječija poezija – naglasio je Muminović.

Knjiga “Šašave ljubavi” štampana je u Požegi u književnoj radionici “Svitak” u tiražu 300 primjeraka, a ilustracije je uradio Peđa Trajković iz Jagodine.

(IZVOR: Opština Šamac)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA