Logo-Glas

Promovisani projekti mladih iz ove godine

20. Novembra 2014.

mladi ModričaMODRIČA – U Modriči je danas održana promocija realizovanih projekata neformalnih grupa mladih koje su u ovoj godini podržali Omladinska banka Modriča, opština Modriča i Fondacija “Mozaik” posredstvom Programa “Omladinske banke u BiH”.

Omladinska banka Modriča u 2014. godini podržala je devet projekata koje su neformalne grupe mladih realizovale u Modriči u periodu od jula do oktobra ove godine, istaknuto je na promociji, kojoj je prisutvovao načelnik Modriče Mladen Krekić i koordinator projekata mreže Omladinskih banaka u BiH Belma Rizvanbegović.

– Ukupna vrijednost projekata iznosi 28.503 KM, od kojih je iznos od 13.009 KM obezbijeđen iz fonda Omladinske banka Modriča, dok su neformalne grupe mladih, podrškom lokalnih institucija, preduzeća i građana, obezbijedile 15.493 KM – rekla je Rizvanbegovićeva.

Ona je istakla da je Fondacija “Mozaik” u BiH podržala realizaciju projekata sa 4.000 KM i rad Omladinske banke Modriča u iznosu od 5.500 KM.

Krekić je naglasio da je opština Modriča ove godine izdvojila 10.000 KM za rad Omladinske banke i realizaciju projekata neformalnih grupa mladih.

– Od 2008. godine kada je pokrenut Program `Omladinske banke u BiH`, opština Modriča u partnerstvu sa Fondacijom `Mozaik` i privrednim preduzećima, organizacijama i pojedincima sa prostora Modriče, pomogla je realizaciju 62 projekta neformalnih grupa mladih čija je ukupna vrijednost 275.000 KM – rekao je Krkeić.

Krekić je naglasio da je ove godine na projektima angažovano 150 volontera do 30 godina starosti.

Na ceremoniji održanoj u zgradi opštine uručene su zahvalnice učesnicima projekata, donatorima, članovima Kreditnog odbora Omladinske banke Modriča, te zlatne plakete načelniku Modriče Krekiću, koordinatoru za rad sa mladim u lokalnoj upravi Modriče Dušanki Lejić i predsjedniku Kreditnog odbora Omladinske banke Modriča Milanu Vračeviću.

U 2014. godini Program “Omladinske banke”, fondacija “Mozaik” razvijala je u partnerstvu sa 31 opštinom u BiH, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj /USAID/.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA