Logo-Glas

Pronađi drugove iz bivše JNA: Stranica na kojoj ljudi kače fotke iz vojske

21. Novembra 2016.

20161121152058_398853Da su prijateljstva iz vojske nešto posebno u životu svakog mušakarca, najbolje prikazuje novootvorena grupa na Fejsbuku “Pronađi drugove iz bivše JNA” u okviru koje različite generacije odsluženih vojnika pokušavaju da ponovo stupe u kontakt poslije 25 godina od raspada Jugoslavije!

Iako su iza sebe davno ostavili neudobne uniforme, cokule, naoružanje i komande nadređenih, mnogi Albanci, Makedonci, Hrvati, Crnogorci, Slovenci i Srbi istrajni su u želji da obnove prijateljstva započeta u kasarnama širom nekadašnje, lijepe Juge.

Grupa obiluje starim fotografijama, navodima u kojim kasarnama, klasama i rodovima su služili vojni rok, imenima i prezimenima onih koji, iako više ne dijele istu državu, imaju neizbrisiva sjećanja na zajednička druženja, zaduženja i obuku zbog koje su se iz svijeta dječaka inicirali u svijet muškaraca.

U okviru grupe mnogi su uspjeli u misiji da se okupe i obnove priče iz kasarne, ali i da se podsjete na jednu lijepu zemlju i uzaludnost ratovanja.
(IZVOR: Nezavisne/Telegraf.rs)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA