Logo-Glas

Protest ćutanjem zbog nemoći

24. Marta 2015.

protest ćutanjeDOBOJ – Moj protest ćutanjem trajaće dugo zato što sam nemoćan, ne radim, stan mi je pod hipotekom, a jedino primanje moje porodice je dječji dodatak, poručio je pedesetsedmogodišnji Simo Stokić.

– Ćutim zbog toga što nas od ratnih dana vlasti lažu, uzeli su nam 15 ratničkih plata. Ja se nisam odrekao svojih plata i trebalo bi to da nam daju. Meni su isključili grijanje, stavili su mi stan pod hipoteku zbog 2.300 KM duga za grijanje – priča Stokić, koji je juče, trećeg dana protesta, odlučio da razgovara sa novinarima.

Prije nego što se okrenut leđima zgradi Administrativne službe grada Doboj popeo na praznu gajbu od piva i započeo jednočasovni protest ćutanjem, Stokić je u obližnjoj javnoj kuhinji preuzeo svoj besplatni obrok. On priča da je stan u kojem živi sa suprugom i maloljetnom kćerkom prošle godine bio poplavljen. Uz pomoć vaučera i donacija uspio je da ga sanira i osposobi za život, ali time njegovi problemi nisu nestali.

– Samo plave koverte dobijam, samo tužbe stižu. Za održavanje Zajednice etažnih vlasnika sam tužen, TV nemam, viljušku imam umjesto antene – kaže Stokić, te dodaje da se, pošto svakodnevni odlazak u zgradu Administrativne službe grada nije urodio plodom, odlučio na protest ćutanjem ispred te institucije.

– Zbog subvencije za grijanje sam išao svaki dan kod njih pa sam prestao. Nisam imao pravo na subvenciju dok ne izmirim dug, a nemam odakle. Gomila mi se i dug za struju, 2003. godine sam bio 40 dana bez struje – požalio se Stokić i dodao da je nezaposlen od maja 1991. godine.

Njegov “performans” privukao je pažnju Dobojlija, koji su ga radoznalo gledali i fotografisali.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA