Logo-Glas

PRVA FUDBALSKA LIGA RS ZA ŽENE – ISTOK: Titula zimuje u Doboju

27. Oktobra 2019.

Fudbalerke ŽFK Čelik iz Doboja obradovale su svoje navijače i sve ljubitelje sporta jer su svome gradu darovale titulu jesenjeg prvaka. Naime, ekipa trenera Mladena Todorovića uspjela je da sa “vrućeg” terena u Rogatici odnese sva tri boda i time se učvrsti na vrhu prvenstvena tabele sa 13 bodova.

Da su u pravoj formi Čelikove djevojke pokazale su sedam dana ranije kada su u Šamcu trijumfovale nad ekipom Borca sa pola tuceta golova a potvrda prave vrijednosti ekipe stigla je u poslednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva.

Utakmica u Rogatici protekla je u izjednačenoj i dopadljivoj igri u prvom poluvremenu koje je završeno bez golova. Međutim, iskustvo i bolja fizička pripremljenost fudbalerki Čelika krunisana je u 54. minutu golom Salkićeve. Od tog trenutka igra je poprimila drugi tok jer su domaće fudbalerke željele da dođu do izjednačenja ali čelična odbrana Dobojki nije im to dozvolila. Istina, bilo je i nekoliko oštrijih startova i nejasnih sudijskih odluka tako da je u finišu utakmice zbog dva žuta kartona igru morala da napusti Helena Tomas, jedna od najboljih Čelikovih fudbalerki. Iznerviran prestrogim sudijskim odlukama sa klupe je udaljen i trener gostiju Todorović, ali rezultat je ostao nepromijenjen.

Radost mladih Čelikovih amazonki, čija kompaktnost je za svaku pohvalu ako se ima na umu da dolaze na treninge i utakmice iz Doboja, Žepča i Maglaja, bila je na kraju velika, a titulu jesenjeg prvaka proslaviće u Doboju nakon kup utakmice narednog vikenda sa ekipom šamačkog Borca.

ŽFK MLADOST – ŽFK ČELIK 0:1 (0:0)

Gradski stadion. Gledalaca 30. Sudija: Miletić Vesna (Pale), Pomoćnici: Pejić Bojan (Sokolac) i Davor Vukašinović (Rogatica)

ŽFK MLADOST: Pušonja, Kokošar, Delić, Tomić, Petrović, Ćebić, Obradović (od 56. Ristović), Cvijetić (od 84. Olović), Nerić, Kozić.

ŽFK ČELIK: Lihić, Kavazović (od 47. Hasanić), Matijević, Mešić, Stojanović, Salkić, Markanović, Tomas, Kutlić, Tunjić, Bošnjaković.

Sl. BABIĆ/GlasRegije

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA