Logo-Glas

Prvi Dervenćanin u fudbalskoj ligi daleke Indije

12. Avgusta 2018.

123Anto Pejić novi je igrač “Pata Čakre”, člana indijske Premijer lige Kalkute. On je prošle sezone igrao za “Nehaj”, ali je na kraju sezone odlučio je iz Hrvatske otići u Indiju, piše Sportcom.hr.

Pejić je rođen prije 29 godina u Derventi, a prije Indije igrao je u Umagu, a potom ljubljansku Olimpiju, odakle je došao u Kostrenu i kratko igrao za Pomorac. Odatle je otišao u Krk, pa onda opet u Sloveniju (Bela Krajina) i tada su počela jedinstvena putešestvija, koja ga je odvela u Makedoniju, Norvešku, Island i Vijetnam.

U Indiju sam došao na poziv Remca Berea, Nizozemca koji mi je bi trener u norveškom Hamerfestu. Bere je dobio angažman u Indiji, prije mjesec dana me nazvao, sve smo dogovorili za nekoliko dana. Zadovoljan sam uslovima, isplatilo se doći. U Indiji su počeli dosta ulagati u fudbal, biće ovdje sve bolje. Uslovi su odlični, a za mjesec dana počinje prvenstvo, kaže Pejić iz daleke Indije za Sportcom.hr..

Iako se takmiči u najnižoj ligi, klub je angažovao nekoliko stranaca, a svima im je zajedničko – prilagođavanje na vlagu I visoke temperature, te vremensku razliku.

Indijski fudbal je nepoznanica, iako se zadnjih godina puno ulaže.

Koliko znam, sada Robi Kin igra i trenira Atlético Kolkatu, a dolazi sve više poznatih stranaca, kaže Pejić.

Država od čak 1,3 milijarde ljudi ima dvije nacionalne lige, I-League i 2. I-League. Na nižim nivoima svaka od 28 država ima svoju ligu, dok Calcutta liga obuhvaća oko 160 klubova oko grada Kalkute.
(IZVOR: Derventa Cafe)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

tumblr_pktc98fS0G1w4u39jo2_1280

VIJESTI

MIX ZONA