Logo-Glas

PU DOBOJ: Angažovati vještake iz Beograda zbog požara u Rafineriji

22. Oktobra 2018.

Добој - Панић, Жигић, Врачар - конферDOBOJ
– Načelnik dobojske Policijske uprave Dmitar Vračar rekao je danas da je ukazana potreba za angažovanje specijalizovanih vještaka iz Beograda za analizu određenih uzoraka radi utvrđivanja uzroka nedavne eksplozije u Rafineriji nafte u Brodu.

On je naveo da je policijski uviđaj na utvrđivanju uzroka nedavne eksplozije u Rafineriji nafte završen u petak, 19. oktobra.

– Za sada su identifikovani dijelovi cijevi, spojnice između dva pogona. Sve ukazuje da je tu inicirana eksplozija koja se kasnije proširila – rekao je Vračar na konferenciji za novinare Policijske uprave Doboj.

Rafineriju nafte u Brodu 9. oktobra zadesio je požar i eksplozija pri čemu je poginuo jedan radnik, a 10 ih je povrijeđeno.

Kada je riječ o preduzeću “Bioil” iz Kotorskog, kod Doboja, i bezbjednosti mještana od zaostalih materija, Vračar je naveo da je utvrđeno da je navedeno preduzeće prestalo sa radom, da je kontrolu nad njim preuzela banka povjerilac koja je angažovala privatnu agenciju za zaštitu, te da nema opasnosti od narušavanja zdravlja građana ili akcidenta.

Građani naselja Trnovo jedan i dva u Kotorskom ranije su izrazili uznemirenost jer, kako su tvrdili, objekat fabrike “Bioil” više ne radi i predmet je pljačke nepoznatih lica koja lako mogu doći u posjed opasne materije “heksana”, koja je nezaštićena.

Turska kompanija “Ila grup” osnovala je firmu kćerku pod nazivom kompanija “Bioil” sa sjedištem u Kotorskom kod Doboja 2015. godine, a u septembru 2016. godine kompanija je pokrenula pogon za proizvodnju ulja.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

tumblr_pktc98fS0G1w4u39jo2_1280

VIJESTI

MIX ZONA