Logo-Glas

PU DOBOJ: Nije evidentirana saobraćajna nesreća sa povrijeđenim učenicima

13. Septembra 2017.

ušenik-1-školaDOBOJ
– Pomoćnik komandira Policijske stanice za bezbjednst saobraćaja Doboj Siniša Jović rekao je Srni da na području u operativnoj nadležnosti Policijske uprave Doboj u prethodnoj školskoj godini nije evidentirana saobraćajna nesreća sa povrijeđenim učenicima.

Jović je istakao da s ciljem povećanja opšteg nivoa bezbjednosti u saobraćaju, posebno bezbjednosti djece predškolskog i ranoškolskog uzrasta koja prvi put, kao pješaci učestvuju u saobraćaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske tokom septembra sprovodi kampanju “Zaštitimo djecu u saobraćaju”.

– Akcija se sprovodi u tri segmenta-obilazak pristupnih saobraćajnica školama, održavanje predavanja i dijeljenje promotivnih materijala učenicima i roditeljima, kao i kontrole tehničke ispravnosti vozila kojima se prevoze učenici – pojasnio je Jović.

Od prvog dana školske godine povećano je prisustvo policijskih službenika u blizini svih obrazovnih ustanova, kao i na putnim pravcima kojima se kreće veći broj učenika.

Tokom školskih smjena učenici najnižih razreda usmjeravaju se na najbezbjednije pravce kretanja, vozači se upozoravaju na smanjenje brzine kretanja motornih vozila i eliminšu se nepropisno parkirana vozila u zonama škola i pješačkih prelaza.

Jović je podsjetio da se u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza Srpske te Agencijom za bezbjednost saobraćaja sprovodi preventivne kampanja “Vozači, škola je za nas, oprez je za vas”.

Predavanje o povećanju opšteg nivoa bezbjednosti u saobraćaju danas je održano u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Doboju, koje su realizovali policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja i Policijske stanice Doboj jedan, zajedno sa službenicima Auto-moto društva Doboj.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA