Logo-Glas

PU DOBOJ: Nije evidentirana saobraćajna nesreća sa povrijeđenim učenicima

13. Septembra 2017.

ušenik-1-školaDOBOJ
– Pomoćnik komandira Policijske stanice za bezbjednst saobraćaja Doboj Siniša Jović rekao je Srni da na području u operativnoj nadležnosti Policijske uprave Doboj u prethodnoj školskoj godini nije evidentirana saobraćajna nesreća sa povrijeđenim učenicima.

Jović je istakao da s ciljem povećanja opšteg nivoa bezbjednosti u saobraćaju, posebno bezbjednosti djece predškolskog i ranoškolskog uzrasta koja prvi put, kao pješaci učestvuju u saobraćaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske tokom septembra sprovodi kampanju “Zaštitimo djecu u saobraćaju”.

– Akcija se sprovodi u tri segmenta-obilazak pristupnih saobraćajnica školama, održavanje predavanja i dijeljenje promotivnih materijala učenicima i roditeljima, kao i kontrole tehničke ispravnosti vozila kojima se prevoze učenici – pojasnio je Jović.

Od prvog dana školske godine povećano je prisustvo policijskih službenika u blizini svih obrazovnih ustanova, kao i na putnim pravcima kojima se kreće veći broj učenika.

Tokom školskih smjena učenici najnižih razreda usmjeravaju se na najbezbjednije pravce kretanja, vozači se upozoravaju na smanjenje brzine kretanja motornih vozila i eliminšu se nepropisno parkirana vozila u zonama škola i pješačkih prelaza.

Jović je podsjetio da se u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza Srpske te Agencijom za bezbjednost saobraćaja sprovodi preventivne kampanja “Vozači, škola je za nas, oprez je za vas”.

Predavanje o povećanju opšteg nivoa bezbjednosti u saobraćaju danas je održano u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Doboju, koje su realizovali policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja i Policijske stanice Doboj jedan, zajedno sa službenicima Auto-moto društva Doboj.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

DOBOJ: Upravljao vozilom sa 2,24 promila alkohola // DOBOJ - Dobojska policija uhapsila je muškarca čiji su inicijali N.G. sa područja ovog grada koji je vozio sa 2,24 promila alkohola u krv...
MODRIČA: Zeničanin opljačkao kamiondžiju // DOBOJ - Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj protiv Zeničanina čiji su inicijali A.T, koji je osumnjičen da je u Mo...
Dobojska policija uhapsila ženu iz Stanara: Pijana narušavala javni re... // DOBOJ - Policija iz Doboja uhapsila je ženu čiji su inicijali D.M. iz Stanara jer se u pijanom stanju oglušila o naredbu da prestane sa...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA