Logo-Glas

PU Doboj obilježila četvrtu UN-ovu sedmicu bezbjednosti saobraćaja

11. Maja 2017.

71309296DOBOJ
– Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, 10.05.2017. godine zajedno sa pripadnicima Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, AMD Doboj i članovima Saobraćajne sekcije Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić“ učestvovali su u obilježavanju četvrte UN-ove sedmice bezbjednosti saobraćaja pod sloganom „SPASI ŽIVOTE – USPORI“.

v_93038285Tokom kontrole saobraćaja policijski službenici su uređajem za mjerenje brzine vršili kontrolu brzine kretanja i zaustavljali vozila, dok su članovi školske saobraćajne sekcije vozače koji su poštovali ograničenja brzine „nagrađivali“ zelenim balonom, a vozačima koji su prekoračili dozvoljenu brzinu kretanja uručivali crvene balone kao znak neodobravanja zbog kršenja saobraćajnih propisa i nedostatka saobraćajne kulture, usljed čega mogu nastupiti posljedice po ljudske živote .

v_49661999Navedene preventivne aktivnosti provedene su na magistralnom putu M-17 u naselju Vila, područje grada Doboja.

Cilj kampanje „SPASI ŽIVOTE#USPORI“ je podizanje svijesti vozača o opasnostima koje donosi brzina i generisanje akcija o mjerama za smanjenje brzine kretanja vozila, kako bi se sačuvali životi svih učesnika u saobraćaju.

PU Doboj
Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA