Logo-Glas

PU DOBOJ: Povećan broj slučajeva narušavanja javnog reda i mira

16. Aprila 2018.

Добој - Полицијска управаDOBOJ
– Na području u nadležnosti Policijske uprave Doboj od januara do marta je, u odnosu na isti period lani, za 4,5 odsto povećan broj slučajeva narušavanja javnog reda i mira zbog kojih je uhapšeno 17 lica, rečeno je danas na konferenciji za novinare predstavnika ove uprave.

Na konferenciji je rečeno i da je za 0,9 odsto povećan i broj saobraćajnih nezgoda, dok je broj počinjenih krivičnih djela identičan kao u istom periodu prošle godine, kada ih je bilo 256.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Žarko Panić naveo je da je tokom prva tri mjeseca ove godine evidentirano 256 krivičnih djela opšteg kriminaliteta, od čega su 184 razriješena.

Najzastupljeniji oblik opšteg kriminaliteta su djela protiv imovine, kojih je evidentirano 178.

Okružnom tužilaštvu u Doboju je za počinjena krivična djela u privredi podneseno pet izvještaja protiv pet lica, a Tužilaštvu BiH dva izvještaja protiv jednog lica. Ukupna pričinjena materijalna šteta i ostvarena protivpravna imovinska korist iznosi 64.000 KM.

U ovom periodu je otkriveno osam krivičnih djela zloupotrebe droge.

Registrovano je 18 slučajeva nasilja u porodici.

Evidentirana su tri samoubistva, a sve tri osobe bile su starije od 60 godina.

Na putevima u nadležnosti dobojske Policijske uprave od januara do marta evidentirano je 214 saobraćajnih nezgoda, za 0,9 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Evidentirano je šest saobraćajnih nesreća u kojima je poginulo šest lica. Teže je povrijeđeno sedam, a lakše 67 lica.

Načelnik Sektora policije Jovica Žigić rekao je da su iz saobraćaja isključena 832 vozača, što je za 3,9 odsto više nego u istom periodu prošle godine, te napomenuo da je u 76,4 odsto slučajeva razlog konzumiranje alkohola.

Načelnik dobojske Policijske uprave Dmitar Vračar ocijenio je da je bezbjednosna situacija u ovom periodu bila zadovoljavajuća.

On je podsjetio da je 9. marta registrovan napad na policijske službenike od dva lica koja su uhapšena i zahvalio Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona čiji su pripadnici uhapsili jednog od napadača.

Vračar je najavio da će policajci Policijske uprave Doboj uskoro početi da nose nove uniforme, koje su isporučene, i u toku je njihova raspodjela.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA