Logo-Glas

PU DOBOJ: Za dva dana izrečeno 27 zaštitinih mjera zabrane upravljanja motornim vozilom

3. Decembra 2019.

DOBOJ – U cilju poboljšanja ukupnog stanja bezbjednosti saobraćaja policijski službenici PU Doboj su u petak i subotu na području koje operativno pokriva ova policijska uprava realizovali regionalnu akciju pojačane kontrole usmjerenu na kontrolu alkoholisnosti svih učesnika u saobraćaju i na kontrolu brzine kretanja vozila.

Tokom navedene akcije, ukupno su kontrolisana  603 učesnika u saobraćaju, prilikom čega su alkotestirana 323. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena i sankcionisana 52 vozača, od kojih su četiri lišena slobode. Tri vozača su testirana na prisustvo opojnih droga ili psihoakivnih lijekova u organizmu, dok su dva odbila testiranje, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

U navedenom periodu, 160 vozača je prekoračilo brzinu kretanja, prilikom čega je istima izrečeno 27 zaštitinih mjera zabrane upravljanja  motornim vozilom.

Iz Policijske uprave Doboj apeluju na vozače motornih vozila da poštuju saobraćajna pravila i propise, da vožnju prilagode uslovima i stanju puta, kao i vremenskim prilikama, te da nikada ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

(FOTO: Ilustracija)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA