Logo-Glas

Puštena u rad obnovljena ambulanta u Donjoj Paklenici

17. Marta 2015.

otvaranje ambulante Donja PaklenicaDOBOJ – U dobojskom naselju Donja Paklenica danas je puštena u rad obnovljena terenska ambulanta porodične medicine, oštećena tokom majskih poplava, za čiju sanaciju je Vlada Republike Srpske izdvojila 49.000 KM.

Pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Marko Stanarević rekao je da je Vlada Srpske za potrebe saniranja oštećenja nastalih tokom majskih poplava za Dom zdravlja u Doboju izdvojila oko 280.000 KM, od čega za terenske ambulante u Donjoj Paklenici 49.000 KM i Osječanima 69.000 KM.

Preostala sredstva utrošena su za nabavku nedostajuće opreme za potrebe službe Hitne pomoći i laboratorije Doma zdravlja u Doboju u iznosu 163.000 KM.

Stanarević je naveo da će u skladu sa iskazanim potrebama lokalne zajednice biti preduzete aktivnosti za rekonstrukciju još nekih ambulanti.

Direktor Doma zdravlja Doboj Aleksandar Kovačević rekao je da su donirana sredstva prvenstveno iskorišćena za izvođenje neophodnih građevinskih radova na objektu ambulante.

On je naveo da su za oko 1.300 registrovanih pacijenta, te oko 300 bez odgovarajućeg zdravstvenog osiguranja, obezbijeđeni kvalitetniji ambijent i zdravstvena usluga.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Dragan Vasilić zahvalio je resornom ministarstvu što je oslobodilo grad Doboj da sufinansira sanaciju zdravstvenih objekata zbog oštećenja tokom poplava.

Načelnik Službe porodične medicine dobojskog Doma zdravlja Daliborka Pejić rekla je da pacijanti usluge ljekara u ambulanti u Donjoj Paklenici koriste ponedjeljkom, srijedom i petkom, a po potrebi i utorkom i četvrtkom u terenskoj ambulanti u Ševarlijama.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA