Logo-Glas

Putin pohvalio ladu vestu, vozio brže od dozvoljenog (VIDEO)

24. Oktobra 2015.

lada vesta-putinMOSKVA – Ruski predsjednik Vladimir Putin testirao je novu rusku ladu vestu. On je pohvalio automobil, ističući da je jednostavan za upravljanje.

Novi automobil proizvođača automobila “AvtoVAZ” ruski predsjednik je isprobao na putu do sjednice diskusionog Međunarodnog kluba “Valdaj” u Sočiju.

Ruski lider je provozao potpuno novu ladu zelene boje, koju je ocijenio kao veoma dobro vozilo sa dobrim “startom”.

Putinu je društvo pravio šef kompanije “AvtoVAZ” Bu Anderson.

– Automobil je veoma dobar, startan je i lak za rukovanje – rekao je Putin, priznajući da je i pored toga što je ograničena brzina zbog krivudavih puteva u Sočiju od 30 do 50 kilometara na sat, on vozio malo brže.

– Oni (AvtoVAZ) već planiraju prodaju automobila u zemljama u kojima je brend lada poznat – Istočna Evropa, Bliski istok i Latinska Amerika. Mislim da će prodaja ići dobro – dodao je Putin.

Serijska proizvodnja lade veste počela je 25. septembra u fabrici “Ižavto”. Ove godine je planirano da se proizvede 5.000 do 6.000 modela nove marke, a dogodine do 70.000.

“Vesta” će u prodaju biti puštena već 25. novembra, i to u 22 grada Rusije. Tačna cijena još nije utvrđena, ali se spominje suma od 495.000 do 600.000 rubalja (od oko 6.900 do 8.400 evra).

(IZVOR: Nezavisne/sputniknews.com)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA