Logo-Glas

Radnici “Trudbenika” i dalje štrajkuju

17. Februara 2015.

Trudbenik radnici štrajkDOBOJ – Radnici dobojske Fabrike kompresora i pneumatskih alata “Trudbenik” nastavili su štrajk do ispunjavanja njihovih zahtjeva, odbacivši danas prijedlog Upravnog odbora da se pokrene proizvodnja.

– Štrajkački odbor nije prihvatio današnju ponudu Upravnog odbora da se radnici vrate u hale i dovrše ugovorene poslove, po čijem okončanju bi im naredni mjesec bila isplaćena jedna i po plata – rekao je Srni član Štrajkačkog odbora Predrag Jorgić.

Jorgić je naveo da radnici od jutros ne štrajkuju ispred fabričke kapije, već u krugu preduzeća, i da je to jedina promjena poslije obustave rada zbog neisplaćenih sada već 15 plata, te osam i po godina neuplaćenih doprinosa.

Inicijativu Upravnog odbora da stupi u kontakt sa nadležnim institucijama u vezi sa regulisanjem zaostalih doprinosa, Jorgić je prokomentarisao kupovinom vremena koje se svodi na ostvarivanje inicijalnih kontakata, ali ne i rješavanje stvarnih problema.

Jorgić je najavio da se i sutra nastavljaju pregovori sa upravom “Trudbenika” s ciljem izlaska iz sadašnje situacije.

U Štrajkačkom odboru “Trudbenika” kažu da će prekinuti obustavu rada ako dobiju pet od neisplaćenih 15 plata, dok u upravi preduzeća smatraju da je taj zahtjev opravdan, ali nerealan.

Radnici, koji su u generalnom štrajku od 9. februara, zahtijevaju isplate zaostalih 15 plata i doprinosa, te da se nađe rješenje za povezivanje osam i po godina radnog staža i omoguće bolji uslovi rada.

(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

DETALJNA PROGNOZA: Evo kakvo vrijeme nas očekuje narednih pet dana // BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će preovladavati promjenljivo oblačno i suvo vrijeme, sa sunčanim intervalima, s...
Naoružani puškom oteli cigarete: Razbojnici iz Teslića osuđeni na 16 g... // Ališan Hajriz (32) iz Zenice i Damir Mešić (36) iz Teslića osuđeni su u dobojskom Okružnom sudu na po osam godina zatvora zbog oružane ...
Danas oblačno sa kišom ili susnježicom // BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti malo hladnije vrijeme, sa kišom prijepodne koja će mjestimično preći u s...

Komentari

One Response to Radnici “Trudbenika” i dalje štrajkuju

  • i ja se pridružujem radnicima trudbenika.tražim i svoje zaostale plate i uplatu doprinosa za sedam godina rada. i pozivamo ostale koji su radili a firma im ostala dužna da se pridruže.

Komentariši

LAJKUJTE NAS



PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA