Logo-Glas

Radnici “Trudbenika” i dalje štrajkuju

17. Februara 2015.

Trudbenik radnici štrajkDOBOJ – Radnici dobojske Fabrike kompresora i pneumatskih alata “Trudbenik” nastavili su štrajk do ispunjavanja njihovih zahtjeva, odbacivši danas prijedlog Upravnog odbora da se pokrene proizvodnja.

– Štrajkački odbor nije prihvatio današnju ponudu Upravnog odbora da se radnici vrate u hale i dovrše ugovorene poslove, po čijem okončanju bi im naredni mjesec bila isplaćena jedna i po plata – rekao je Srni član Štrajkačkog odbora Predrag Jorgić.

Jorgić je naveo da radnici od jutros ne štrajkuju ispred fabričke kapije, već u krugu preduzeća, i da je to jedina promjena poslije obustave rada zbog neisplaćenih sada već 15 plata, te osam i po godina neuplaćenih doprinosa.

Inicijativu Upravnog odbora da stupi u kontakt sa nadležnim institucijama u vezi sa regulisanjem zaostalih doprinosa, Jorgić je prokomentarisao kupovinom vremena koje se svodi na ostvarivanje inicijalnih kontakata, ali ne i rješavanje stvarnih problema.

Jorgić je najavio da se i sutra nastavljaju pregovori sa upravom “Trudbenika” s ciljem izlaska iz sadašnje situacije.

U Štrajkačkom odboru “Trudbenika” kažu da će prekinuti obustavu rada ako dobiju pet od neisplaćenih 15 plata, dok u upravi preduzeća smatraju da je taj zahtjev opravdan, ali nerealan.

Radnici, koji su u generalnom štrajku od 9. februara, zahtijevaju isplate zaostalih 15 plata i doprinosa, te da se nađe rješenje za povezivanje osam i po godina radnog staža i omoguće bolji uslovi rada.

(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

SUTRA U BANJALUCI: Zabranjeno nošenje ruksaka, otvaranje prozora, toče... // Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske ponovili su da, povodom dolaska delegacije Vijeća Federacije federalne skupštine Rus...
DOBOJ: Aktiv žena Ujedinjene Srpske donirao knjige za školsku bibliote... // DOBOJ - Aktiv žena dobojskog odbora Ujedinjene Srpske uručio je danas, povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, knjige za lektiru...
UHAPŠEN VOZAČ IZ ŠAMCA: Vozio sa 2,07 promila alkohola u organizmu // ŠAMAC - Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina juče u 03,05 časova lišili su slobode tridesettrogodišnje lice J.S. iz šamačk...

Komentari

One Response to Radnici “Trudbenika” i dalje štrajkuju

  • i ja se pridružujem radnicima trudbenika.tražim i svoje zaostale plate i uplatu doprinosa za sedam godina rada. i pozivamo ostale koji su radili a firma im ostala dužna da se pridruže.

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA