Logo-Glas

Radnici “Trudbenika” u ponedjeljak protestuju u parku

13. Marta 2015.

trudbenikDOBOJ – Predsjednik Štrajkačkog odbora radnika Fabrike kompresora i pneumatskih alata “Trudbenik” iz Doboja Predrag Jorgić najavio je za ponedjeljak, 16. marta, protestno okupljanje radnika u Gradskom parku zbog neispunjavanja njihovih zahtjeva.

Jorgić je rekao Srni da je prošle sedmice radnicima isplaćeno 60 odsto aprilske plate, ali da za obustavu štrajka i nastavak proizvodnje uprava, prema dogovoru, mora još da isplati cijelu majsku platu i otpočne pregovore o zaostalim obavezama.

– Postoji uvjeravanje uprave da će danas do 18.00 časova biti isplaćena majska plata za oko 39 od 123 radnika, što nije dovoljno i predstavlja pokušaj da se opstruiše štrajk – istakao je Jorgić.

On je podsjetio na obećanje uprave da će tokom ove sedmice biti isplaćena puna majska plata, nakon čega će otpočeti i pregovori o zaostalim potraživanjima, čime bi bili zadovoljeni minimalni zahtjevi Štrajkačkog odbora za pokretanje proizvodnje.

Generalni štrajk radnika Fabrike “Trudbenik” počeo je 9. februara zbog zahtjeva da im bude isplaćeno sada već 15 zaostalih plata i doprinosi, da se nađe rješenje za povezivanje osam i po godina radnog staža i omoguće bolji uslovi rada.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA