Logo-Glas

Raspisani opšti izbori za 7. oktobar

8. Maja 2018.

20180508113919_477372SARAJEVO
– Centralna izborna komisija /CIK/ BiH raspisala je danas opšte izbore za 7. oktobar, rekla je predsjednik CIK-a BiH Irena Hadžiabdić.

Hadžijabdićeva je rekla da je CIK danas donio tri odluke – o raspisivanju izbora, o biračkom spisku, te o rokovima i uputstvima.

– Već danas političke stranke mogu preuzeti formulare za prikupljanje potpisa i prijavu – navela je Hadžijabdićeva na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Na opštim izborima u BiH bira se 518 nosilaca mandata, a državljani BiH će u oktobru imati priliku birati članove Predsjedništva BiH, poslanike za Predstavnički dom parlamenta BiH, predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, poslanike Narodne skupštine Republike Srpske, predstavnike za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH /FBiH/, kao i za kantonalne skupštine u FBiH.

Za sprovođenje ovogodišnjih opštih izbora u budžetu BiH namijenjeno je oko 8,5 miliona KM, od čega je za naknade biračkim odborima predviđeno oko četiri miliona, a ostatak za štampanje glasačkih listića i preostale aktivnosti CIK-a.

Prošli opšti izbori, odnosno sedmi po redu u BiH, raspisani su odlukom CIK-a BiH 15. maja 2014. godine.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA