Logo-Glas

Razmjena iskustava o seoskom turizmu

8. Novembra 2014.

Posjeta-Ozrenu-1DERVENTA – Predstavnici grupe za seoski turizam iz Dervente, Broda i Prnjavora, bili su gosti Javne ustanove Turistička organizacija opštine Doboj, gdje su posjetili seoska domaćinstva na Ozrenu.

Direktor Javne ustanove „Turistička organizacija opština Dervente“ Damir Kljajić izjavio je da je cilj posjete bilo upoznavanje sa organizovanjem i radom seoskih domaćinstava na ozrenskom području, te sticanje znanja i razmjena iskustava predstavnika seoskih domaćinstava koji žele da se bave seoskim turizmom.

– Na Ozrenu su posjećena seoska domaćinstva Spasojević u selu Pridjeli nedaleko od Doboja, te domaćinstva Mitrović u Donjoj Paklenici, Milovanović u Osojnici i Marušić u Gornjoj Paklenici. Posjećeno je i izletište Okolišta na Ozrenu, te restoran Nacionalna Kuća u Lipcu kod Doboja – naglasio je Kljajić.

Direktor Turističke organizacije opštine Doboj Mitra Đuričić istakla je da je planina Ozren ima ogroman turistički potencijal, koji je za sada samo malo iskorišćen.

– Ozren je veoma bogat prirodnim ljepotama, pašnjacima, šumama i vodotocima koji ga stavljaju u rang sa Zlatiborom u Srbiji. Za sada nudi planinarske rute, biciklističke staze, platformu za paraglajdinig i drugo – istakla je Đuričićeva.

Ozren su posjetili iz Dervente: Čedomir Ćorić, predstavnik udruženja „CELOR“ koje sa „Turističkom organizacijom“ vodi Grupu za seoski turizam opštine Derventa; Živko Katanić, predstavnik domaćinstva sa značajnom etno-postavkom, Milovan Milovanović, vlasnik Stevića Mlina na rijeci Ukrini; Nevenka Stanić, proizvođač kalenderovačkog sira, te Kata Stupar koja izrađuje rukotvorine. Iz Broda su prisustvovali: direktor Turističke organizacije opštine Brod Slađana Pantić, načelnik odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Opštine Brod Saša Pantić i Zoran Radovanović, predstavnik seoskog domaćinstva koje ima uslove za bavljenje seoskim turizmom. Grupi se iz Prnjavora pridružio Dragan Krasić koji ima veliki broj starih predmeta, te podiže objekat za prijem turista.

(IZVOR: Derventa Cafe)

 

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA