Logo-Glas

Reagovanja: Dobojske vlasti da objasne čemu su pristupile

4. Marta 2015.

Opština DobojDOBOJ, BANJALUKA – Istoričar iz Banjaluke Željko Vujadinović smatra da bi gradske vlasti Doboja, koje su usvojile odluku o pristupanju Zajednici opština turskog svijeta, prvo trebalo da objasne čemu su tačno pristupile i kakve to boljitke donosi za sam grad, pa se tek onda može ozbiljno razgovarati o tom potezu.

– Sama konstatacija da je to Zajednica opština turskog svijeta može da indicira neku vrstu prikrivenog neoosmanizma, ali o tome bi se moglo raspravljati tek kada se bude imala potpuna informacija – rekao je Vujadinović Srni.

On je podsjetio da su još u bivšoj Jugoslaviji postojali pobratimski odnosi između pojedinih gradova i opština sa drugim opštinama i gradovima u inostranstvu, među kojima u NJemačkoj, Francuskoj, Italiji.

– Prema tome, to samo za sebe ne predstavlja novu praksu. Međutim, u slučaju o kome sada govorimo imamo više nepoznanica nego poznatih stvari i tek nakon rješavanja tih nepoznanica mogli bismo da razgovaramo o prirodi samog čina – rekao je Vujadinović.

Skupština grada Doboja usvojila je juče odluku o pristupanju Zajednici opština turskog svijeta, dok su odbornici SNSD-a napustili zasjedanje.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA