Logo-Glas

Rešene muke OŠ“Sveti Sava“ u Brodu

29. Januara 2018.

GOJKOVIC, JOVICIC I MALESEVIC KOD NOVE PECIBROD
– Osnovna škola „Sveti Sava“ u Brodu u nastavak školske godine ulazi spremno. Obezbeđena je peć za grejanje na pelet od 350 kilovata, a sredstva je obezbedilo Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske. Ovu školu posetio je i ministar Dane Malešević. Inače, škola je uvedena u funkciju pre 34 godine. Broji 832 đaka i 92 zaposlena radnika.

MALESEVIC I JOVICIC U OBILASKU SKOLEMinistar Dane Malešević izrazio je zadovoljstvo što je problem grejanja brodske obrazovne ustanove napokon rešen. Nakon završetka projekta energetske efikasnosti, preostaje još sanacija krovne konstrukcije škole.

– Imali smo u ovoj školi velike probleme oko grejanja, zima je bila mnogo oštrija. Rađeno je utopljavanje škole sa radijatorima. Sada smo išli na obezbeđenje kotla na pelet. Ministarstvo je finansiralo, a opština obavila pripremne radove. Još ćemo uraditi sanaciju dela krova i škola će tada imati sve potrebne uslove za normalan rad. Sve drugo je u i oko škole za svaku pohvalu – rekao je Malešević.

Gojković: Sada će biti sve lakše

Direktor OŠ“Sveti Sava“ Brane Gojković bio je dobro obavešten o svim prednostima peći, izrazivši nadu da će biti prisutni svi neophodni uslovi za normalno odvijanje nastave u školi.

– Peć je snage 350 kilovata. Trebaće oko 40 do 50 tona peleta godišnje. U novcima to je mnogo veća ušteda nego što smo do sada imali. Sada ćemo imati normalne uslove za rad i ekonomsko poslovanje škole – kaže Gojković.

Puna podrška lokalne zajednice

Adaptaciju prostorije za ugradnju peći na pelet finansirala je opština Brod. Prvi čovek ove loklane zajednice Ilija Jovičić dao je punu podršku rešavanju pitanja grejanja pomenute škole.

MALESEVIC KOD JOVICICA– Brod je imao veliki problem sa ovom školom, sada je i to rešeno. Mi smo učestvovali u građevinskim radovima, u pripremi prostora za postavljanje peći. Problem grejanja u lepoj brodskoj školi je rešen – pohvalio se Jovičić.
Načelnik Broda istakao je da je uz podršku Vlade RS urađeno mnogo u ovoj lokalnoj zajednici u oblasti obrazovanja.

– Prošle godine urađeno je mnogo u brodskom školstvu. U Srednjoj školi ’Nikola Tesla’ urađen je krov na radioničom prostoru, obezbeđen je alat, uređana je energetska efikasnost u ovoj školi od oko 800 hiljada maraka. Menjaćemo ovih dana stolariju u školi u Liješću, menjati krov na jednoj staroj školi. Mnogo je vode proteklo Savom dok je ovako nešto ostvareno i zato smo zahvalni Vladi RS – dodao je Ilija Jovičić.

Ovim činom se u OŠ“Sveti Sava“ završava projekat energetske efikasnosti. Nešto ranije, škola je dobila novu stolariju, te izolaciju zidova. Još je čeka rekonstrukcija krova, pa će biti kao nova. Na radost svih Brođana.
Slađan JEREMIĆ/GlasRegije

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA