Logo-Glas

Ribolovci očekuju utvrđivanje uzroka pomora ribe

11. Avgusta 2017.

Дервента - ријека Укрина - угинула рDERVENTA
– Sportsko ribolovno društvo /SRD/ “Ukrina” iz Dervente očekuje od republičkih institucija da utvrde uzroke pomora ribe u rijeci Ukrini, rekao je Srni predsjednik Upravnog odbora društva Mirko Bjelić.

– Ne možemo govoriti o uzroku pomora ribe dok inspekcijske službe ne obave svoj posao. Što je bilo u našoj nadležnosti to smo i učinili, obavijestili smo opštinske i republičke inspekcijske službe, Sportsko ribolovni savez Republike Srpske i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske – naveo je Bjelić.

On je dodao da je primijećen pomor deverike, mrene, škobalja, bjelice, plotice, ali ne i soma i šarana.

Republički inspektor za vode obišao je područje rijeke Ukrine u opštini Derventa gdje je otkrivena veća količina uginule ribe, a izvještaj o kontroli biće naknadno saopšten, potvrdio je ranije Srni opštinski komunalni policajac Marinko Repija.

Prema njegovim riječima, lokalna zajednica nema inspektora za vode, pa je angažovan republički inspektor, a uzorke vode uzela je firma “Euro-inspekt” iz Osječana koja se bavi tehničkim ispitivanjem, analizom i kontrolom kvaliteta.

Uginula riba plutala je od rejona Kemin vrbak, više stotina metara ka Bosanskim Lužanima, ili se zadržavala uz obalu.

Pomor ribe su u srijedu, 9. avgusta, prvo primijetili ribolovci Sportsko- ribolovnog društva “Ukrina”, koji su alarmirali nadležne opštinske službe.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

PROVALA U DERVENTI: Ukradeni novac i zlato // DERVENTA - Policijskoj stanici Derventa juče je prijavljeno da je u toku dana u mjestu Pojezna, područje opštine Derventa, izvršena pro...
Saopštenje za javnost FK Tekstilac: Ili gradimo teren ili vraćamo nova... // DERVENTA - Radi transparentnosti u radu FK Tekstilac, ali i u zadnje vrijeme sve učestalih zlonamjernih komentara, ovim putem želimo obav...
Povodom pogobije dvojice mladića kod Dervente: U Gračanici Dan žalosti... // Povodom teške saobraćajne nesreće, koja se preksinoć u 21,30 minuta dogodila na magistralnom putu M-17 Doboj-Brod u dobojskom naselju K...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA