Logo-Glas

Ribolovci očekuju utvrđivanje uzroka pomora ribe

11. Avgusta 2017.

Дервента - ријека Укрина - угинула рDERVENTA
– Sportsko ribolovno društvo /SRD/ “Ukrina” iz Dervente očekuje od republičkih institucija da utvrde uzroke pomora ribe u rijeci Ukrini, rekao je Srni predsjednik Upravnog odbora društva Mirko Bjelić.

– Ne možemo govoriti o uzroku pomora ribe dok inspekcijske službe ne obave svoj posao. Što je bilo u našoj nadležnosti to smo i učinili, obavijestili smo opštinske i republičke inspekcijske službe, Sportsko ribolovni savez Republike Srpske i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske – naveo je Bjelić.

On je dodao da je primijećen pomor deverike, mrene, škobalja, bjelice, plotice, ali ne i soma i šarana.

Republički inspektor za vode obišao je područje rijeke Ukrine u opštini Derventa gdje je otkrivena veća količina uginule ribe, a izvještaj o kontroli biće naknadno saopšten, potvrdio je ranije Srni opštinski komunalni policajac Marinko Repija.

Prema njegovim riječima, lokalna zajednica nema inspektora za vode, pa je angažovan republički inspektor, a uzorke vode uzela je firma “Euro-inspekt” iz Osječana koja se bavi tehničkim ispitivanjem, analizom i kontrolom kvaliteta.

Uginula riba plutala je od rejona Kemin vrbak, više stotina metara ka Bosanskim Lužanima, ili se zadržavala uz obalu.

Pomor ribe su u srijedu, 9. avgusta, prvo primijetili ribolovci Sportsko- ribolovnog društva “Ukrina”, koji su alarmirali nadležne opštinske službe.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Rijaliti zvijezda Nenad Marinković Gastoz uživao u Derventi (FOTO) // DERVENTA - Proteklih dana u Derventi boravio je Nenad Marinković Gastoz, jedan od poznatijih "vlogera", kasnije učesnik "Parova", a danas...
Sutra počinje sajam privrede i turizma u Derventi // DERVENTA - U Derventi će sutra biti otvoren sajam privrede i turizma na kojem će učestvovati 130 izlagača. Ministar trgovine i turizma R...
U Derventi održan prvi Festival etno muzike // DERVENTA - Na Trgu pravoslavlja u Derventi održan je prvi Festival etno muzike na kojem je učestvovalo pet kulturno-umjetničkog društva i...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

wb-ba-f-300x250 (1)PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA