Logo-Glas

Ribolovci očekuju utvrđivanje uzroka pomora ribe

11. Avgusta 2017.

Дервента - ријека Укрина - угинула рDERVENTA
– Sportsko ribolovno društvo /SRD/ “Ukrina” iz Dervente očekuje od republičkih institucija da utvrde uzroke pomora ribe u rijeci Ukrini, rekao je Srni predsjednik Upravnog odbora društva Mirko Bjelić.

– Ne možemo govoriti o uzroku pomora ribe dok inspekcijske službe ne obave svoj posao. Što je bilo u našoj nadležnosti to smo i učinili, obavijestili smo opštinske i republičke inspekcijske službe, Sportsko ribolovni savez Republike Srpske i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske – naveo je Bjelić.

On je dodao da je primijećen pomor deverike, mrene, škobalja, bjelice, plotice, ali ne i soma i šarana.

Republički inspektor za vode obišao je područje rijeke Ukrine u opštini Derventa gdje je otkrivena veća količina uginule ribe, a izvještaj o kontroli biće naknadno saopšten, potvrdio je ranije Srni opštinski komunalni policajac Marinko Repija.

Prema njegovim riječima, lokalna zajednica nema inspektora za vode, pa je angažovan republički inspektor, a uzorke vode uzela je firma “Euro-inspekt” iz Osječana koja se bavi tehničkim ispitivanjem, analizom i kontrolom kvaliteta.

Uginula riba plutala je od rejona Kemin vrbak, više stotina metara ka Bosanskim Lužanima, ili se zadržavala uz obalu.

Pomor ribe su u srijedu, 9. avgusta, prvo primijetili ribolovci Sportsko- ribolovnog društva “Ukrina”, koji su alarmirali nadležne opštinske službe.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

DERVENTA: Više od stotinu preduzetnika u debati // DERVENTA - Više od stotinu preduzetnika učestvovalo je danas u Derventi, koja ima najmanju stopu nezaposlenosti u BiH, u debati o ulozi l...
Biciklistički karavan prolazi kroz Derventu // Biciklistički karavan 12. trke "Breograd - Banjaluka" i ove godine će proći kroz Derventu, dogovoreno je na sastanku načelnika opštine De...
DERVENTA: Donirana dva vatrogasna vozila // DERVENTA - Vatrogasnoj jedinici Derventa danas su donirana dva vatrogasna vozila od preduzeća "Digital elektronik" iz Austrije i njemačke...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA