Logo-Glas

RK Sloga ponovo ima velike planove

7. Februara 2018.

vlcsnap-2018-02-06-22h15m21s925
DOBOJ
– Golman Damir Efendić vratio se u ovdašnji rukomet, u nastavku sezone braniće gol dobojske Sloge.
Uz Efendića, Sloga je predstavila još tri nova igrača. Tarika Alibegovića, Luku Karanovića i Borka Vješticu. Svi oni stigli su sa istim ciljem-da pomognu dobojskom klubu da se vrati u vrh bh. rukometa.

– Odradio sam već dva treninga. Zadovoljan sam ekipom. Cilj je da napravimo iskorak u odnosu na ranije sezone – kazao je Efendić.

– Odlično sam primljen od strane svih u klubu i vjerujem da možemo do još boljih rezultata – kaže Alibegović.

Prvi dio premijerligaške sezone, rukometaši Sloge okončali su na sedmoj poziciji, a sa dolaskom novih igrača, stigle su i nove ambicije.

– Dolaskom novih igrača ulazimo rasterećenije u nastavak sezone. Vjerujem da ćemo imati još bolje rezulate – kazao je Dejan Vasilić, trener RK “Sloga”:

U ovoj sezoni udaramo temelj ekipe za narednu u kojoj ćemo pokušati da se umješamo u trku za evropska takmičenja, poručuju iz Sloge. Dugove smo vratili, nove ne pravimo, pa imamo i čemu da se nadamo, hvale se u dobojskom klubu da su konačno stali na zdrave noge.

– Pružamo tepih onoliko koliko je dugačak. Ne radimo kao nekad kada su se potpisivali veliki ugovori sa igračima, a onda se čekalo da novac padne ‘s neba’. Malo smo hendikepirani, pošto u Doboju privredni subjekti još uvijek nemaju dovoljno sluha da ulažu u sport. – kazao je Vojislav Rađa, predsjednik RK “Sloga”.

Ali sa novcem kojim raspolažemo možemo mirno da radimo i to je najvažnije, poručuje Rađa. Ove godine klub slavi i vrijedan jubilej, 50.izdanje TV turnira đampiona. Ali o tome će, kažu, kad dođe vrijeme, a sada je ono pravo da Dobojlije pokažu svoju humanu stranu i da se u subotu odazovu akciji “Srcem za Ninu”.
(IZVOR: ATV)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA