Logo-Glas

Rotari klub iz Beča pomogao opremanje UT škole u Doboju

6. Decembra 2014.

doboj_1DOBOJ – Rotari klub iz Beča, posredstvom dobojskog ogranka ovog kluba, pomogao je opremanje Ugostiteljsko-trgovinske škole u Doboju , novčanim iznosom od 10 hiljada evra. Zahvaljujući donaciji Rotari Distrikta iz Beča učenici ugostiteljsko trgovinske škole u Doboju su dobili novu učioničku kuhinju. Angažovanjem kolektiva i uz pomoć dobrih ljudi, uspjeli su kažu, da se posle majskih poplava ponovo skuće i nastave sa izvođenjem nastave u normalnim uslovima.

– Što se tiče sadašnjih uslova puno su nam bolji nego što su bili .Zahvalila bih se prvo našem direktoru drugo bih se zahvalila svim donatorima i ljudima dobre volje koji su nam pomogli da ovo skućimo ponovo – rekla je nastavnik praktične nastave Marica Pejanović.

– Snalazimo se.Pomaže nam profesorica .Prošli čas smo pravili ovale , ukrašavali.Ona nam je samo pokazala mi smo pravili tako da nam je lijepo odvdje – rekla je učenica Amera Halilović.

Razlog zašto su se predstavnici Rotari kluba iz Austrije, posredstvom dobojskog ogranka ovog kluba, odlučili da pomognu u opremanju dobojske Ugostiteljsko- trgovinske škole je kako su naveli, dobra saradnja sa direktorom ove školske ustanove iz ranijih godina.

– Ja sam sa gospodinom direktorom stupio u kontakt prije otprilike dvije godine i neke projekte smo uradili zajedno i onda se desila strašna katastrofa sa poplavama i mi smo odlučili da pomognemo – istakao je iz Rotari Distrikt 1910 Beč, Austrija Klaus Fischbaher.

– Ovaj puta bili smo počašćeni da naš Distrik 19 10 iz Beča donira jedan dio sredstava preko našeg kluba a drugo dio sredstava koji je doniran je preko drugo kluba u blizini Beča – kazao je iz Rotari klub Doboj Brano Marušić.

Bečki Rotari klub opremanje ove školske ustanove, pomogao je novčanom donacijom u iznosu od 10 hiljada evra.

– Od toga smo dio novca uložili u nedostajeću opremu u učeničkoj kuhinji gdje naši učenici kuvari rade praksu i preostali dio novca je uložen u uništenu biblioteku i fond biblioteke – rekao je direktor Ugostiteljsko-trgovinske škole Doboj Predrag Pašić.

Procijenjena šteta samo na građevinskom dijelu ove školske ustanove tokom majskih poplava iznosila je 480 hiljada maraka, dok je oprema uništena u vrijednosti od više od 200 hiljada maraka.Ugostiteljsko – trgovinsku školu u Doboju trenutno pohađa 490 učenika.

(IZVOR: SrpskaCafe)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA