Logo-Glas

Šamac bogatiji za još jednu školu

28. Marta 2019.

IMG-18d77ae8a6e53e1a5ad283e84e48b5db-VŠAMAC – U Šamcu je u ponedjeljak, 25. marta, otvorena Škola tradicionalnog pjevanja. Školu je otvorila Jovana Sekuć, diplomirani teoretičar umjetnosti master etnomuzikologije.

Škola je namijenjena svim generacijama – otvorena za sve koji se žele naučiti izražavati pomoću muzike, a naglasak se stavlja na učenje o tradiciji naroda sa Balkana, podsticanje kritičnosti, samostalnosti, osjećaja odgovornosti i takmičarskog duha. Treninzi se izvode jednom ili dva puta sedmično u zavisnosti od izabranog programa u trajanju od 60 minuta i obuhvataju osnove vokalne tehnike, rad na postavci glasa-impostaciji, vježbe disanja, dikciju, stilove izvornog pjevanja, ritmiku, raspjevavanje, pravilno izražavanje za nastupe i koncerte.

Osim toga, škola nudi i časove klavira, teorije muzike i kvalitetnu pripremu za prijemni ispit za muzičke škole. Časovi će se održavati u prostorijama galerije J.U. Centar za kulturu Šamac. Upis u školu tradicionalnog pjevanja je u toku.

Jovana Sekulić je profesionalno pjevačko i scensko iskustvo sticala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gdje je nastupala u okviru profesionalnih koncerata i kao član etno grupe Iskon. Jovana je do sada radila kao profesor muzičke kulture u Doboju.
Komentari

One Response to Šamac bogatiji za još jednu školu

  • Jovani treba dati podršku u svakom smislu, jer otvaranje njene škole predstavlja veliki doprinos bogatijoj šamačkoj kulturnoj ponudi, Pošto je u Šamcu uvijek bilo pjevačkih talenata, nadam se da će biti dosta zainteresovanih za ovu školu, posebno među mladima, koji će tako na kreativniji način ispuniti svoje slobodno vrijeme.

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA