Logo-Glas

ŠAMAC: Dočekan najradosniji praznik Božić

7. Januara 2018.

Шамац - божићна литургија -2ŠAMAC
– U svim pravoslavnim hramovima na području opštine Šamac služene su liturgije povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića.

Kao i u svim hramovima u opštini, veliki broj vjernika prisustvovao je liturgiji u Crkvi Svetog velikomučenika Dimitrija. Nakon liturgije je pročitana Božićna poslanica Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja.

Шамац - божићна литургија -1Za slavsku krsnicu u crkvi u Šamcu načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević poklonio je dukat sa likom Presvete Bogorodice Vladičice, koji je prilikom podjele vjernicima u krsnici našla dvanaestogodišnja Ana Živković iz Šamca.

Шамац - Ана Живковић– Meni je ovo dar od Boga. To znači da mi je Bog podario sreću i čuvaću je na posebnom mjestu – kaže Živkovićeva.

Liturgiji je prisustvovao i načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević, koji je ovom prilikom čestitao Božić vjernicima, uz želju da ga proslave u ljubavi, miru i slozi.

– Neka toplina badnjaka i svjetlost Vitlejemska probude u našim srcima ljubav i toleranciju kao noseću misao vjere svetosavske – rekao je Milićević.

On je dodao da je ovo dan mira i sloge, kada treba jačati osjećaj zajedništva i učvrstiti porodične vrijednosti.

– Čuvajte svoje porodice, jer jake porodice predstavljaju osnov jakog društva. Mir Božiji, Hristos se rodi – poručio je Milićević.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA