Logo-Glas

ŠAMAC: Dočekan najradosniji praznik Božić

7. Januara 2018.

Шамац - божићна литургија -2ŠAMAC
– U svim pravoslavnim hramovima na području opštine Šamac služene su liturgije povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića.

Kao i u svim hramovima u opštini, veliki broj vjernika prisustvovao je liturgiji u Crkvi Svetog velikomučenika Dimitrija. Nakon liturgije je pročitana Božićna poslanica Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja.

Шамац - божићна литургија -1Za slavsku krsnicu u crkvi u Šamcu načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević poklonio je dukat sa likom Presvete Bogorodice Vladičice, koji je prilikom podjele vjernicima u krsnici našla dvanaestogodišnja Ana Živković iz Šamca.

Шамац - Ана Живковић– Meni je ovo dar od Boga. To znači da mi je Bog podario sreću i čuvaću je na posebnom mjestu – kaže Živkovićeva.

Liturgiji je prisustvovao i načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević, koji je ovom prilikom čestitao Božić vjernicima, uz želju da ga proslave u ljubavi, miru i slozi.

– Neka toplina badnjaka i svjetlost Vitlejemska probude u našim srcima ljubav i toleranciju kao noseću misao vjere svetosavske – rekao je Milićević.

On je dodao da je ovo dan mira i sloge, kada treba jačati osjećaj zajedništva i učvrstiti porodične vrijednosti.

– Čuvajte svoje porodice, jer jake porodice predstavljaju osnov jakog društva. Mir Božiji, Hristos se rodi – poručio je Milićević.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

ŠAMAC: Uspješan rad odjeljenja suda // ŠAMAC - Predsjednik Osnovnog suda u Modriči Vinko Miladinović rekao je da je u Odjeljenju suda u Šamcu, za šest mjeseci rada, održano oko...
ŠAMAC: Govedarica zadovoljan Opštinskim odborom stranke // ŠAMAC - Predsjednik Srpske demokratske stranke /SDS/ Vukota Govedarica rekao je sinoć da je zadovoljan Opštinskim odborom /OO/ SDS-a Šama...
Ljubavni jadi Milke iz Modriče: Izmislila da je opljačkana kako ne bi ... // MODRIČA - Policija iz Modriče utvrdila je da je 53-godišnja žena sa područja Šamca, koja je prijavila kako su je nepoznati muškarci oplja...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA