Logo-Glas

ŠAMAC: Donesene Odluke od društvenog značaja za opštinu

6. Jula 2018.

11ŠAMAC – Na prethodnoj sjednici Skupštine opštine Šamac donešene su tri Odluke koje su vezane za građane.

Načelnica Odjeljenja za opštu upravu, Lepa Trivić, kaza je da se Odlukom o zboru građana i građanskoj inicijativi defniše oblik neposrednog učešća građana u kreiranju politike jedinica lokalne samouprave.

Nadležnosti zbora građana su da biraju članove savjeta mjesne zajednice, razmatraju godišnje izvještaje o radu savjeta mjesne zajednice, pokreću određene inicjative za unapređenje kvaliteta življenja na području mjesne zajednice i grada u cjelini, te razmatra pitanje od zajedničkog interesa za građane.

Ona je dodala da putem građanske inicijative građani pokreću inicijativu za donošenje i izmjenu Statuta, donošenje ili izmjena akata iz samostalnog djelokruga, kao i raspisivanje referenduma.

Građanska inicijativa da bi bila validna, mora sadržavati potpise građana, a broj potpisa ne može biti manji od 5 % birača upisanih u birački spisak za područje opštine Šamac.

Trivićeva je istakla da su donešene i Odluka o izdavanju Biltena opštine Šamac i Odluka o internet prezentaciji.

– Putem ovih odluka obavezali smo se da naše građane informišemo o bitnim dešavanjima na području naše Opštine, o radu administracije, o radu javnih preduzeća, ustanova, o sportskim dešavanjima – kaže Trivićeva.

Ona je napomenula da se internet prezentacija Opštine može pratiti putem adresa www.opstinasamac.org i www.eregistarsamac.com.

(IZVOR: Opština Šamac)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA