Logo-Glas

Šamac donirao 4.000 KM za izgradnju centra “Podrži me” u Kosovskoj Mitrovici

12. Juna 2019.

Opština Šamac je 14. lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja je donirala novac za izgradnju Dnevnog centra”Podrži me” u Kosovskoj Mitrovici, prvog ovakvog centra namijenjenog za više od 130 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji.

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske od 1. decembra 2018. godine realizuje ovu humanitarnu akciju, u kojoj je do danas sakupljeno oko 120.000 KM, a kako su saopštili, opština Šamac je donirala 4.000 maraka.

– Za kupovinu zemljišta za izgradnju utrošeno je 70.000 KM, a 50.000 KM za početak izgradnje koju planiramo započeti svečanim polaganjem kamena temeljca 26. juna uoči Vidovdana ove godine. Projekat je ukupne vrijednosti oko 245.000 evra ili 490.000 KM – saopštio je ovaj odbor.

Pomoć je ponudilo i preduzeće MTS iz Kosovske Mitrovice, a iz odbora su zahvalili svim lokalnim zajednicama, preduzećima, humanim ljudima, osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj koji su pomogli ovu humanitarnu akciju i izgradnju ovog značajnog projekta. Objekat će biti ustupljen djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja”Podrži me” u Kosovskoj Mitrovici.

Svi koji žele mogu pomoći i donirati putem žiro računa Odbora: 5551000034296445, pomoć za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me”.

– Izgradićemo ga brzo, koliko budemo ljudi i koliko budemo humani. Kad ga izgradimo kao da smo manastir sagradili – kaže predsjednik ovog odbora Milorad Arlov.

(IZVOR: Srpskainfo)

Komentari

One Response to Šamac donirao 4.000 KM za izgradnju centra “Podrži me” u Kosovskoj Mitrovici

  • Ovoj donaciji treba dodati i činjenicu da Šamac svake godine ugosti djecu sa Kosova i Metohije, čime se grad, naravno, može podičiti.

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA