Logo-Glas

ŠAMAC: Gala manifestacija borilačkih sportova

28. Decembra 2017.

SAMACKA LIGA SAMPIONAŠAMAC
– U organizaciji Saveza ujedinjenog karatea BiH i uz podršku Karate – kluba „Šotokan“ Šamac, u Šamcu je održano završno takmičenje ovog borilačkog sporta u 2017.godini. Učestvovalo je oko 300 takmičara iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH. Lepa praksa – dodeljena su vredna priznanja najuspešnijim takmičarima.

Domaćin susreta bio je Karate klub „Šotokan“ iz Šamca čiji članovi su pojedinačno i ekipno u godini koja broji svoje poslednje sate osvojili zapažen broj medalja u nastupima u zemlji i u inostranstvu. Najuspešnijim šamačkim i karatistima iz drugih gradova i klubova uručena su priznanja.

– U Rumuniji sam osvojio zlatnu medalju na Evro kupu. U toj zemlji sam postao evropski viceprvak, a učestvovao sam i na Svetskom prvenstvu – rekao je Ljubo Simić, član KK“Šotokan“ Šamac.

– Ove godine samo moj tim i ja ostvarili jako dobre rezultate. Pojedinačno i ekipno osvojili smo oko 30 medalja – istakla je Danijela Cvijanović iz Karate kluba Sočin Teslić.

SA SAMACKE MANIFESTACIJEPrema rečima predsednika Saveza ujedinjenog karatea BiH Nikole Živkovića godina je bila uspešna, što je potvrđeno i kroz Ligu šampiona u Šamcu.

– Sumiramo rezultate i proglašavamo najuspešnije. Trebalo je proglasiti najuspešnije takmičare i sportske radnike, kao i najbliže saradnike koji pomažu našem Savezu – rekao je Živković.

Brojne medalje i pehare karatisti BiH doneli su sa važnih međunarodnih nastupa. Bilo je plodno i ono u Italiji.

– Devet medalja doneli smo sa Svetskog prvenstva. Imali smo 4 zlata, tri srebra i dve bronze. Bio je to ogroman uspeh reprezentacije – analizirao je Nikola Živković.

Među gostima iz Srbije, Crne Gore i Hravstke, na poslednjoj ovogodišnjoj manifestaciji u Šamcu bili su i članovi srpske Aikido federacije, predstavnici odnosno japanske Budo asocijacije. Održali su seminar o japanskim veštinama.

– Japanci su poznati po širenju duha borilačkog sporta na poseban način promovišu prijateljstvo, te odnos dece prema treningu i trenerima i da se to poštovanje prenese i na celo društvo – pojasnio je Mladen Burazerović iz svejapanska Budo asocijacije.

U Šamcu je konstatovano da u Posavini kod najmlađih postoji interesovanje za borilačke sportove. Zato su organizatori odlučni da u 2018.godini rade još predanije na promociji sporta i zdravlja.

Slađan JEREMIĆ/GlasRegije
Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA