Logo-Glas

ŠAMAC: Izvedena pokazna vježba simulacije požara u školi

24. Oktobra 2019.

ŠAMAC – U Osnovnoj školi “Šamac” je uspješno realizovana pokazna vježba simulacije požara u kojoj je učestvovalo više od 50 članova podmlatka Crvenog krsta, više od 20 volontera Crvenog krsta i oko 200 osnovaca.

Organizator ove pokazne vježbe je Crveni krst Šamac, u saradnji sa opštinskom Teritorijalnom vatrogasnom jedinicom, šamačkom Policijskom stanicom, Hitnom službom Doma zdravlјa Šamac i Osnovnom školom “Šamac”.

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Slobodan Milovanović rekao je da je taktičko-pokazna vježba obuhvatala evakuaciju i spasavanje učenika iz objekta škole u slučaju požara, ukazivanje pomoći povrijeđenima i taktiku gašenja požara na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

“Smatram da je vježba bila uspješna. Za razliku od prethodnih godina mnogo je veći odziv, a mlađa djeca imala su priliku da vide kako to sve izgleda. Mi smo učestvovali sa oko 70 odsto svojih kapaciteta, s obzirom na način i vrstu izvedene vježbe”, rekao je Milovanović.

Direktor šamačke Osnovne škole Svjetlana Galešić ocijenila je da je vježba uspješno izvedena zahvalјujući dobroj koordinaciji službi Crvenog krsta sa školskom sekcijom.

“Djeca treba da budu upućena kako se ponašati u nepredviđenim situacijama”, rekla je Galešićeva.

Sekretar Crvenog krsta Šamac Danica Radulović najavila je da će ovakve vježbe biti izvedene u svim školama na šamačkom području.

Pokaznu vježbu “Simulacija požara u osnovnoj školi” podržao je i švajcarski crveni krst sa sjedištem u Tuzli.

(IZVOR: Opština Šamac)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA