Logo-Glas

ŠAMAC: Književni klub “Savovanje” planira nove aktivnosti

24. Januara 2018.

Шамац - Сједница Скупштине КњижевнŠAMAC
– Književni klub “Savovanje” iz Šamca planira da ove godine u saradnji sa lokalnom upravom pokrene aktivnosti na osnivanju kulturnog centra u tom mjestu, te realizuje ostale aktivnosti predviđene planom rada za 2018. godinu.

– Klub je prošle godine učestvovao na 20 književnih manifestacija od kojih je pet održano u Šamcu – rekao je predsjednik kluba Ilija Pavlović nakon sjednice Skupštine kluba na kojoj je usvojen izvještaj o radu za prošlu i plan rada za ovu godinu.

Pavlović je podsjetio da su promovisane dvije knjige autora članova tog kluba – “Da se ne zaboravi” Anđelke Mitrović iz Donjeg Žabara i “Hram Rođenja Presvete Bogorodice u Obudovcu”, koju je on napisao.

Pavlović je za februar najavio promociju knjige “Zbirka poezije” Blagojke Stojanović iz Šamca, a već za mart ili april i predstavljanje člana ovog kluba Snježane Ignjić.

Prema njegovim riječima, plan rada uključuje i obilazak šamačkih osnovnih škola kao i posjetu članova “Savovanja” Udruženju srpskih pjesnika u Cirihu.

Trojica književnika u tom ciriškom klubu istovremeno su i članovi “Savovanja”, a u zborniku “Zavještanje”, čijoj će promociji prisustvovati, svake godine se nađu i pjesme šamačkih pjesnika.

Pavlović je dodao da je za klub važno što ima podršku opštine Šamac, shodno njenim mogućnostima.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

ŠAMAC: Nova oprema za dijagnostikovanje kvarova na vodovodu // ŠAMAC - U Šamcu je danas predstavljena nova oprema za dijagnostikovanje kvarova na vodovodnoj mreži vrijedna 30.000 KM koju je nabavila o...
ŠAMAC: Jednokratna novčana pomoć za 20 maturanata // ŠAMAC - Opštinski Fond solidarnosti dodijelio je jednokratnu pomoć za 20 maturanata osnovne i srednje škole u Šamcu, koji su djeca ratn...
U Šamcu održan skup “Pravda za Davida” (FOTO) // ŠAMAC - U organizacije omladine grada Šamca na trgu u Šamcu sinoć se skupilo nekoliko stotina građana Šamca i okolnih gradova kako bi dal...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA