Logo-Glas

ŠAMAC: Na prije u Vrtić “Radost” čeka tridesetoro djece

14. Maja 2018.

Шамац - малишани у Вртићу "Радост"ŠAMAC – Direktor Vrtića “Radost” u Šamcu Marijana Dujković rekla je Srni da vlada velika zainteresovanost za prijem u ovu ustanovu i na čekanju je oko 30 djece, uglavnom jasličkog uzrasta.

Dujkovićeva je navela da je kapacitet vrtića 84 djece, a trenutno imaju 90, zbog čega je od osnivača, opštine Šamac, zatraženo proširenje kapaciteta za 20 odsto u skladu sa zakonom.

“Djeca su raspoređena u četiri vaspitne grupe – jasličku, mlađu, srednju i stariju sa kojima rade po dva vaspitača. Svake godine u junu raspisujemo konkurs za prijem nove djece, ali ove godine najvjerovatnije nećemo imati potrebu jer ćemo primiti svu djecu što čekaju”, istakla je Dujkovićeva.

Ona je napomenula da cijena boravka u vrtiću od 120 KM nije mijenjana posljednjih 10 godina. “Cijena je povoljna i mislim da je to jedan od razloga što vlada tolika zainteresovanost”, naglasila je Dujkovićeva.

Ona je podsjetila da roditelji čije dvoje djece boravi u vrtiću imaju popust od 20 odsto za drugo dijete, a roditelji sa troje djece za treće dijete ne plaćaju obdanište.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

SVE ZA DESET: Polufinale plej-ofa za plasman u Premijer ligu BiH: Modr... // MODRIČA – Modričanke su „isprašile“ tim iz Zvornika, stigle do finala završnice i sve je izvesnije da će od leta igrati ponovo u Premijer...
Žinar slavio u Doboju // DOBOJ - Francuski teniser Manuel Žinar (četvrti nosilac) pobijedio je bh. tenisera Nermana Fatića (8) u finalu ITF turnira 12. Doboj open...
DERVENTA: Poetsko veče u znak sjećanja na Milovana Bjeloševića Belog... // DERVENTA - Srpski književni klub "Vihor" iz Dervente sutra će održati poetsko veče u čast nekadašnjeg predsjednika ovog kluba Milovana ...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA