Logo-Glas

ŠAMAC: Odigrana humanitarna predstava za liječenje četvorogodišnje Helene

5. Novembra 2018.

Шамац - одиграна хуманитарна предсŠAMAC
– U Šamcu je večeras odigrana predstava šamačkog pozorišta “Ušće teatar” u okviru humanitarne akcije za četvorogodišnju Helenu Sekulić iz Gornje Slatine kojoj je potrebno hitno liječenje u NJemačkoj.

Helena ima kraću desnu nogu, nedostatak lisne kosti i dva prsta, a s obzirom na to da joj je hod veoma otežan i da ima ortopedske cipele, neophodno je hitno liječenje.

Organizator akcije “Svim srcem za Helenu”, u okviru koje je večeras prikupljeno 440 KM, je Udruženja građana za pomoć licima sa posebnim potrebama iz Šamca.

Predsjednik Udruženja Stanislav Milovanović rekao je da su Heleni, u roku od godinu dana, zakazane tri operacije – koljena, stopala i produženja kosti.

Milovanović je naveo da je prva operacija zakazana za 18. novembar i da Helena za koji dan putuje u Rozenhajn u NJemačku.

– Za prvu operaciju i izradu ortoze, koja će Heleni znatno olakšati hod, potrebno je oko 13.000 evra i ta sredstva su prikupljena – rekao je Milovanović.
Scenarista predstave “Mijenjaj ćud, pravi se lud”, koja je večeras odigrana u Šamcu, Dušan Lojpur rekao je da je rađena po motivima kultne serije “Ljubav, panika, navika”.

Шамац - одиграна хуманитарна предс– Radnja je smještena na Bežaniskoj kosi u Beogradu, a zapravo se odigrava svugdje, u ovim našim specifičnim bakanskim prostorima – rekao je Lojpur.

Roditelji Jovana i Slađan zahvalili su svima koji su pomogli do sada, te pozvali sve dobre ljude da pomognu Heleni da odrasta bez deformiteta i olakšaju njeno djetinjstvo.

Pomoć se može uplatiti na žiro-račun za BiH – IBAN: 554-402-000572-1086 Jovana Sekulić 76 238 Gornja Slatina /Šamac/ SWIfT: PAVLBA22, Pavlović internešnel banka Bijeljina.

Za inostranstvo broj računa je IBAN: BA395542030004281075 Jovana Sekulić 76 238 Gornja Slatina /Šamac/ SWIfT: PAVLBA22 Pavlović internešnel banka Bijeljina, BiH.

Broj računa za Srbiju – IBAN: 160-5310200112927-46 Jovana Sekulić Palmotićeva 22, Subotica, Banka inteza.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA