Logo-Glas

ŠAMAC: Održan koncert kvarteta “Flutete”

15. Aprila 2018.

Шамац - квартет "Флутете" - концертŠAMAC
– Kvartet “Flutete” iz Banjaluke održao je sinoć koncert u Galeriji šamačkog Centra za kulturu u okviru obilježavanja Dana opštine Šamac.

Kvartet “Flutete” se šamačkoj publici predstavio sa poznatim djelima klasične muzike, obradama operskih uvertira, arija i moderim džezom.

Predstavnik kvarteta “Flutete” Sunčica Lončar kaže da ovaj ženski muzički sastav postoji četiri godine, te da su aktivne i sviraju po cijeloj Srpskoj.

– S obzirom da nas je četiri nazvale smo se kvartet “Flutete”. Započele smo novu koncertnu sezonu 3. marta u Trebinju u Muzeju Hercegovine i večeras smo ovdje – kaže Lončareva.

Шамац - Дан општине - концертOna je dodala da kvartet, osim traverzo flaute, koristi pikolo i alt flautu.

Ovaj kvartet trenutno realizuje projekat pod nazivom “Muzička kutija” u okviru koga žele da u svim gradovima sviraju poznata djela klasične muzike, džeza, a i neka djela iz operskih repertoara.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Večeras zaprašivanje komaraca u Šamcu // ŠAMAC - Na području mjesnih zajednica Šamac, Pisari, Tišina i Tursinovac večeras će biti zaprašivani komarci u periodu od 19.00 do 22.0...
U Šamcu otvorena Galerija budućeg centra za kulturu // ŠAMAC - U Šamcu je otvorena novoopremljena Galerija čime je najavljeno formiranje centra za kulturu kao javne ustanove koja će objedini...
ŠAMAC: Služen parastos za poginule borce VRS u Batkuši ŠAMAC - Kod spomen-obilježja u Batkuši kod Šamca služen je parastos i prislužene su svijeće za 18 boraca otadžbinskog rata, sedam civilnih žrtava i 45...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA