Logo-Glas

ŠAMAC: Održana međunarodna smotra foklora “MESFO 2019”

12. Novembra 2019.

ŠAMAC – U Obudovcu, kod Šamca, održana je deseta Međunarodna smotra folklora “Mesfo” na kojoj se predstavilo 300 učesnika iz Republike Srpske, Federacije BiH, Brčko distrikta, Srbije i Hrvatske.

Manifestacija je održana u Domu kulture “Dr Milan Jelić”, u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” iz Obudovca.

Koreografijama iz svog kraja publici su se predstavila kulturno-umjetnička društva “Vuk Karadžić” iz Loznice, “Srem” iz Jakova, “Sveti Sava” iz Kanjiže, “Branislav Nušić” iz Borova, “Prosvjeta” iz Virovitice, “Prosvjeta” iz Obudovca, “Ravnica” iz naselјa Bok u Oštroj Luci, “Crnjelovo” iz istoimenog bijelјinskog naselјa, “Miloš Kupres” iz Kožuha kod Doboja, “Bijela” iz Brčko distrikta.

Manifestaciju je svečano otvorio načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević, koji je izrazio zadovolјstvo organizacijom i učešćem velikog broja mladih, posebno društava iz okolnih država.

Milićević je istakao da će opština nastaviti da pruža podršku SPKD “Prosvjeta” iz Obudovca.

Predsjednik SPKD “Prosvjete” Obudovac Milan Nikolić rekao je da ovo društvo nastoji da očuva tradiciju, kulturu, običaje i igre iz ovih krajeva, te izrazio zadovolјstvo što je ovaj događaj prerastao u tradiciju.

On je dodao da ove godine na manifestaciji prvi put učestvuju društva iz naselјa Bok u Oštroj Luci, Kanjiže, Loznice, Crnjelova i naselјa Kožuhe.

“Za proteklih deset godina na ovoj manifestaciji je učestvovalo više od 45 društava iz bivše Jugoslavije i Mađarske”, naveo je Nikolić.

Generalni sponzor manifestacije je opština Šamac sa privrednicima i drugim donatorima iz Obudovca.

Svim učesnicima dodijelјene su zahvalnice i prigodni pokloni.

(IZVOR: Opština Šamac)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA