Logo-Glas

ŠAMAC: Organizovana obuka za rad na prečistaču vode

16. Maja 2018.

Srn2018-5-16_142879_0ŠAMAC – Tim Crvenog krsta Šamac organizovao je dvodnevnu obuku za rad na prečistaču vode za višenamjenske ekipe ove organizacije i pripadnike Republičke uprave civilne zaštite.

Službenik za djelovanje u nesrećama pri Crvenom krstu Šamac Aleksandar Panić rekao je da je teoretski dio bio obuka kako se u vanrednim situacijama priprema za proizvodnju vode i obuka o minimalnim standardima potrebnim da bi se voda za piće dostavila ugroženim područjima.

“Danas smo održali praktični dio obuke na rijeci Savi i tu su oba tima pokušala da pripreme postrojenje i urade početna pranja, kao i prve analize za dostavu vode. Postrojenja su u vlasništvu Republičke uprave civilne zaštite i, prema informaciji koju imam, biće raspoređena po centrima u Republici Srpskoj”, naveo je Panić.

On je dodao da će viti formirano više timova koji će biti osposobljeni za djelovanje u katastrofama.
“Cilj je da se podignu kapaciteti i pripremljenost svih službi, a najviše da budemo pripremljeni da, u slučaju bilo kakve nesreće, već u prvim časovima dostavimo vodu koja je najneophodnija u takvim situacijama”, istakao je Panić.

On je podsjetio da su u poplavama 2014. godine dva tima iz Njemačke na sličan način uzimala izvorsku vodu iz rijeke, te proizvodila i dostavljala vodu za piće građanima Šamca.

Član Republičke uprave civilne zaštite za prečišćavanje vode Zorica Tešanović rekla je da je cilj ove obuke da lokalne zajednice koriste sopstvene snage i tehnologiju u slučaju vanrednih situacija kako bi mogle djelovati odmah.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Otvoren novi tržni centar u Šamcu // ŠAMAC - Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević i Tatjana Paunoski rukovodilac službe marketinga u kompaniji „Bingo“ juče su presjekli sve...
ŠAMAC: Obilježeno 26 godina od osnivanja Druge posavske brigade // ŠAMAC - Polaganjem vijenaca i parastosom za poginule borce Vojske Republike Srpske kod Centralnog spomenika u Šamcu obilježeno je 26 godi...
U POPLAVAMA ZA JEDAN DAN OSTAO BEZ SVEGA: Četiri godine kasnije ima fa... // ŠAMAC - Regionalno poznata fotografija krave, koja sa blakona kuće zuri u potopljenu štalu, snimljena je na imanju Čede Borojevića (70) u...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA