Logo-Glas

ŠAMAC: Otvoreno novoizgrađeno obdanište

28. Avgusta 2019.

ŠAMAC – U Obudovcu kod Šamca danas je otvoreno novoizgrađeno obdanište, vrijednosti 450.000 KM, u kojem će od ponedjeljka, 2. septembra, boraviti šezdesetak mališana.

Obdanište je površine 350 metara kvadratnih i predstavlja organizacionu jedinicu šamačke Javne predškolske ustanove Dječije obdanište “Radost” u Šamcu.

Opština Šamac je za izgradnju ovog objekta izdvojila 250.000 KM, a Vlada Republike Srpske 200.000 KM.

Obdanište su svečano otvorili načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević, izaslanik predsjednika Republike Srpske Nataša Sjerić i direktor “Radosti” Marijana Dujković.

Sjerićeva je rekla da je čvrsto opredjeljenje predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović svih proteklih godina bila maksimalna podrška očuvanju porodice, kao i onog što je budućnost Srpske – djece, čemu u prilog govori i današnje svečano otvaranje dječijeg obdaništa “Radost” u Obuduvcu.

“Podrška najmlađima, omladini i porodici, ali i sveukupan razvoj Republike Srpske uvijek su bili među prioritetima predsjednice Cvijanović, a ovakve ustanove, kao što je novoizgrađeno obdanište u Obudovcu, predstavljaju ulaganje u budućnost srpskog naroda”, rekla je Sjerićeva.

Milićević je podsjetio da je izgradnju ovog objekta inicirala opština Šamac 2017. godine, kada je od Vlade Republike Srpske dobila podršku u dijelu sredstava u iznosu od 200.000 KM.

“Uložili smo mnogo truda da obezbijedimo vlastita sredstva u vrijednosti od 250.000 KM kako bi naša djeca imala svoj kutak”, rekao je Milićević i dodao da su u protekle tri godine u Obudovac, kao najveću mjesnu zajednicu u Šamcu, iz opštinskog budžeta uložena značajna Finansijska sredstva.

Dujkovićeva je istakla da je u organizacionu jedinicu “Radosti” u Obudovcu, koja počinje sa radom u ponedjeljak, 2. septembra, upisano oko 60 djece u dvije vaspitno-predškolske grupe.

“Sa njima će raditi četiri vaspitača. Obdanište je opremljeno po svim pedagoškim standardima, a u nabavci igračaka, didaktičkih sredstava i sportskih rekvizita pomogli su nam i sponzori”, navela je Dujkovićeva.

Ona je dodala da u vrtiću u Šamcu u četiri vaspitne grupe boravi 100 djece.

U kulturno-zabavnom dijelu otvaranja obdaništa učestovali su članovi Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” iz Obudovca i Pjevačko društvo “Heruvimi”.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

2 Responses to ŠAMAC: Otvoreno novoizgrađeno obdanište

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA