Logo-Glas

ŠAMAC: Počelo rušenje dotrajalih objekata

10. Septembra 2019.

ŠAMAC – Plant tim republičke uprave Civilne zaštite (CZ) je počeo realizaciju rušenja starih dotrajalih objekata koji su stradali u ratu, poplavama.

Ove aktivnosti koje će trajati 10 dana su dogovor Opštinske uprave i republičke uprave CZ za uklanjanje objekata.

Predstavnik Civilne zaštite opštine Šamac Milan Blagojević kaže da ima 47 objekata uglavnom u povratničkim mjesnim zajednicama koje treba ukloniti, a koji oštećeni tokom ratnih dejstava i poplava 2014. godine.

„Zahtjevi su induvidualni, vlasnici kuća su podnijeli zahtjeve Civilnoj zaštiti, a mi smo ih proslijedili republičkoj upravi CZ koji su odobrili tim za uklanjanje“, kaže Blagojević.

On kaže da je cilј ovih aktivnosti da se uklone objekti koji narušavaju izgled grada, te se na taj način stvaraju uslovi za lјepši i uredniji grad i mjesne zajednice.

Blagojević podsjeća da su prethodnih godina uklonili preko 500 ruševnih objekata, te da su iz budžeta opštine Šamac izdvojena sredstva neophodna za gorivo, rad mašina, smještaj i hranu, a sam rad je besplatan.

Koordinator povratničkih mjesnih zajednica Ivica Cvitkušić kaže da Plant tim republičke CZ svake godine čisti devastirane porušene stambene jedinice, a ove godine u povratničkim mjesnim zajednicama ima 22 stambene jedinice u Hrvatskoj Tišini, Gornjem i Donjem Hasiću, Grebnicama, Srednjoj Slatini, jedan dio u Kornici i gradu Šamcu.

(IZVOR: Opština Šamac)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA