Logo-Glas

ŠAMAC: Počeo sa radom Centar za njegu i pomoć starim i bolesnim

8. Februara 2018.

Шамац - почео са радом Центар за његŠAMAC – U prostorijama Crvenog krsta u Šamcu danas je sa radom počeo Centar za njegu i pomoć starim i bolesnim licima, čime je počela i realizacija projekta “Zdravlje i starenje”, koji finansiraju švajcarski Crveni krst sa 107.000 KM i opština Šamac sa 50.000 KM.

Sekretar Crvenog krsta Danica Radulović rekla je da imaju 20 prijavljenih korisnika, koje će njegovateljica iz Centra obilaziti u kući pet dana u nedjelji.

“To su ljudi koji žive sami, stari, bolesni, a ne bi voljeli da idu u staračke domove”, navela je Radulovićeva.

Koordinator Sarafina Vilušić rekla je da je realizacija projekta počela dva mjeseca nakon potpisivanja sporazuma između Crvenog krsta, opštine Šamac i švajcarskog Crvenog krsta.

Ona je navela da su prostorije u Crvenom krstu Šamac u kojima se nalazi Centar za njegu i pomoć renovirane, te da jedan sat rada njegovateljice trenutno košta 3,5 KM, a realna cijena usluga pokazaće se u budućnosti.

Voditelj Centra za njegu i pomoć u kući Dragana Sofrenović rekla je da je Šamac peta opština u BiH gdje je pokrenut ovaj projekat.

Realizacija projekta “Zdravlje i starenje” trajaće do 2020. godine.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

One Response to ŠAMAC: Počeo sa radom Centar za njegu i pomoć starim i bolesnim

  • Poštovani ,i sama imam majku od 87 koja živi sama, stara i bolesna a koja ne bi voljela da ide nigdje iz svoje kuće i pitanje je trenutka kad ću Vas potražiti ,smatram da je ovaj projekat opravdan, i zato, hvala Vam što postojite ,želim Vam svako dobro u radu !

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA