Logo-Glas

ŠAMAC: Položeni vijenci na centralni spomenik

9. Januara 2019.

Шамац - Дан Републике - положени вијŠAMAC
– U Šamcu su danas, povodom Dana Republike, položeni vijenci na centralni spomenik palim borcima u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu na kojem su urezana imena 440 poginulih boraca Druge posavske brigade, od kojih su 362 bila sa šamačkog područja.

Predstavnici opštine, policije i Boračke organizacije su prije polaganja vijenaca posjetili Spomen-sobu koja se nalazi u blizini centralnog obilježja.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević rekao je da se danas šalje poruka da je potrebno jedinstvo Srba, kao i ostalih naroda koji žive u Srpskoj jer se samo tako može sačuvati Republika.

Шамац - Дан Републике - Спомен-соба– Uvijek pružamo ruku svim ljudima dobre volje i svim drugim narodima koji žive u Republici Srpskoj i BiH jer je kompromis o ključnim pitanjima preduslov da u privrednom i u svakom drugom aspektu Srpska i BiH idu naprijed – rekao je Milićević.

Milićević je istakao da je Republika Srpska garant opstanka srpskog naroda u BiH, ali i naglasio da je došlo vrijeme u kojem se patriotizam mjeri većim brojem zaposlenih i brigom o boračkoj populaciji.

– Ako to bude mjera patriotizma onda će političari, lokalne zajednice i rukovodstvo na svim nivoima mnogo bolje raditi svoj posao – naveo je Milićević.

Republika Srpska danas slavi 27. rođendan.

Republika Srpska osnovana je 9. januara 1992. godine pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA