Logo-Glas

ŠAMAC: Potpisan sporazum za projekat “Zdravlje i starenje”

5. Decembra 2017.

31c7a-samacŠAMAC
– Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević i koordinator švajcarskog Crvenog krsta – kancelarija u Tuzli Serafina Vilušić potpisali su u Šamcu sporazum u okviru projekta “Zdravlje i starenje”, koji se odnosi na brigu i njegu starih lica, za koji je švajcarska organizacija izdvojila 107.000 KM, a Šamac 50.000 KM.

Milićević je zahvalio švajcarskom Crvenom krstu i podsjetio da ovo nije prvi projekat koji zajedno realizuju.

– Ovo je više nego značajan projekat koji će biti realizovan na području opštine u narednih tri godine zajedničkim učešćem opštine i švajcarskog Crvenog krsta. On podrazumijeva brigu i njegu starih lica. U prvoj godini biće 30 korisnika, a očekujemo da će se u narednim godinama taj broj i povećati – kaže Milićević.

On je dodao da će im svi maksimalno biti na raspolaganju uz pomoć medicinskih sestara i negovatelja da bi im u ovim teškim vremenima olakšali život.

Vilušićeva kaže da je ovo nastavak programa od prije četiri godine ili druga faza, koji se sada proširio na opštinu Šamac i grad Doboj.

– Riječ je o pružanju njege i pomoći starijoj populaciji kojima je iz različitih razloga za život u vlastitom domu potrebna njega i pomoć drugog lica – navodi ona.

Glavni partner u realizaciji projekta je Crveni krst Šamac jer će njegovatelji i medicinari pružati usluge u kućama posredstvom ove organizacije.

– Svi oni će biti sa Biroa za zapošljavanje i biće plaćeni za svoj rad. U okviru ovog projekta prvo se moraju stvoriti neki tehnički uslovi da bi se krenulo u realizaciju konkretnih aktivnosti na terenu. Švajcarski Crveni krst uložiće i sredstva u adaptaciju neophodnog prostora – kaže Vilušićeva.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

ŠAMAC: Ove godine biće deminirano 300.000 metara kvadratnih // ŠAMAC - Na području opštine Šamac ove godine planirano je deminiranje 300.000 metara kvadratnih u mjesnim zajednicama Brvnik, Srednja Sla...
ŠAMAC: Finansijska podrška za đake koji idu u Petnicu // ŠAMAC - Opština Šamac finansijski će podržati četiri najbolja matematičara i hemičara iz Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla" koji će bo...
ŠAMAC: Boravak u Dnevnom centru pogoduje djeci sa posebnim potrebama // ŠAMAC - Udruženje građana za pomoć licima sa posebnim potrebama u Šamcu, na čijem području je registrovano 42 djece sa poteškoćama u razv...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA