Logo-Glas

ŠAMAC: Potpisan sporazum za projekat “Zdravlje i starenje”

5. Decembra 2017.

31c7a-samacŠAMAC
– Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević i koordinator švajcarskog Crvenog krsta – kancelarija u Tuzli Serafina Vilušić potpisali su u Šamcu sporazum u okviru projekta “Zdravlje i starenje”, koji se odnosi na brigu i njegu starih lica, za koji je švajcarska organizacija izdvojila 107.000 KM, a Šamac 50.000 KM.

Milićević je zahvalio švajcarskom Crvenom krstu i podsjetio da ovo nije prvi projekat koji zajedno realizuju.

– Ovo je više nego značajan projekat koji će biti realizovan na području opštine u narednih tri godine zajedničkim učešćem opštine i švajcarskog Crvenog krsta. On podrazumijeva brigu i njegu starih lica. U prvoj godini biće 30 korisnika, a očekujemo da će se u narednim godinama taj broj i povećati – kaže Milićević.

On je dodao da će im svi maksimalno biti na raspolaganju uz pomoć medicinskih sestara i negovatelja da bi im u ovim teškim vremenima olakšali život.

Vilušićeva kaže da je ovo nastavak programa od prije četiri godine ili druga faza, koji se sada proširio na opštinu Šamac i grad Doboj.

– Riječ je o pružanju njege i pomoći starijoj populaciji kojima je iz različitih razloga za život u vlastitom domu potrebna njega i pomoć drugog lica – navodi ona.

Glavni partner u realizaciji projekta je Crveni krst Šamac jer će njegovatelji i medicinari pružati usluge u kućama posredstvom ove organizacije.

– Svi oni će biti sa Biroa za zapošljavanje i biće plaćeni za svoj rad. U okviru ovog projekta prvo se moraju stvoriti neki tehnički uslovi da bi se krenulo u realizaciju konkretnih aktivnosti na terenu. Švajcarski Crveni krst uložiće i sredstva u adaptaciju neophodnog prostora – kaže Vilušićeva.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

MILIĆEVIĆ U POSJETI ZU “PETKOVIĆ”: Savremene usluge na jed... // ŠAMAC - Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević posjetio je novootvorene prostorije Zdravstvene ustanove "Petković", te izrazio zadovolj...
ŠAMAC: Pronađena oprema za preradu duvana i duvanskih proizvoda i proi... // BIJELJINA - Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina u saradnji sa policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije MUP ...
ŠAMAC: Kako od tone smeća napraviti 400 litara goriva? // ŠAMAC - U Šamcu je danas predstavljena tehnologija prerade otpada iz kojeg se dobija gorivo ili električna energija. Riječ je o savremen...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA