Logo-Glas

ŠAMAC: Potpisani ugovori za sadnju lješnika i jagoda

20. Septembra 2017.

2 (1)ŠAMAC – U okviru projekta Lokalni integrisani razvoj koji provodi UNDP u saradnji sa opštinom Šamac, u Šamcu je potpisan ugovor između opštine i tri aplikanta koji su prošli proceduru Javnog poziva u junu mjesecu i dobili opremu u vrijednosti od oko 5.000 KM po aplikantu za sadnju lješnika i jagoda.

Načelnik službe za lokalno ekonomski razvoj Predrag Nedić kaže da je u okviru projekta lokalni integrisani razvoj koji provodi UNDP u saradnji sa 21 opštinom u BiH među kojima je i opština Šamac u junu mjesecu bio raspisan javni poziv za dodjelu sredstava, odnosno za podizanje zasada lješnjaka i jagoda koji se odnosi na opštinu Šamac i za podizanje zasada jagoda i trešnje koje se odnose na neke druge opštine.

– Cilj projekta je podizanje životnog standarda ruralnog stanovništva i zapošljavanje. U sklopu javnog poziva sa ovog područja se prijavilo 25 aplikanata. Međutim, nakon bodovanja i ocjenjivanja, samo tri aplikanta su dobili prolaznu ocjenu – kaže Nedić.
On dodaje da je UNDP formirao komisiju koja je izlazila na lice mjesta i vršila provjeru terenu i ispitivanja zemljišta.

Nedić podsjeća da u sklopu ugovora aplikanti dobijaju bespovratna sredstva, sjemenski sadni materijal, zaštitna sredstva i sistem za navodnjavanje.

– Vrijednost donirane opreme je oko 5.000 KM, s tim da i ti aplikanti imaju obavezu da učestvuju u realizaciji projekta sa 20% svojih sredstava. Ovim projektom opština Šamac želi da podrži razvoj poljoprivrede seoskih domaćinstava i zapošljavanje – kaže Nedić.
(Svetlana Pavlović/GlasRegije)

Čitajte još

Poznati stručnjak iz Gradačca preuzeo šamačke „crno – bele“ // ŠAMAC – Amir Durgutović dugo je u fudbalu, od kada zna za sebe. Kao fudbaler je sa banjalučkim Borcem savladao Crvenu zvezdu u finalu Kup...
ŠAMAC: Žetva pšenice počinje za sedam dana // ŠAMAC - Žetva pšenice na području opštine Šamac počeće za sedam dana, a ovih dana trebalo bi da bude nastavljena i žetva ječma koja je ...
U okviru “Šamačkog ljeta 2018” najavljeno 11 manifestacija... // ŠAMAC - U okviru "Šamačkog ljeta 2018", koje će trajati do 17. avgusta, biće organizovano 11 manifestacija, najavljeno je iz opštine. Na...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

sexy-soccer-underboob-361

VIJESTI

MIX ZONA